Κλειστή για ακόμα τέσσερις ημέρες θα παραμείνει η Εθνική οδός Χανίων-Κισσάμου, από τον κόμβο Πλατανιά μέχρι και τον κόμβο Γαλατά, όπου εκτελούνται εργασίες για την απομάκρυνση των χωμάτινων όγκων από την κατολίσθηση που προκάλεσε η κακοκαιρία στη θέση «Σταλός».

Η Διεύθυνση Αστυνομίας Χανίων, με ανακοίνωσή της, έκανε γνωστό ότι η νέα απαγόρευση της κυκλοφορίας ισχύει έως τις 12.00 της 4ης Φεβρουαρίου, διάστημα κατά το οποίο η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται μέσω της παλαιάς Εθνικής Οδού.

Την ίδια ώρα, οι αρμόδιες υπηρεσίες εντείνουν τις προσπάθειές τους για την αποκατάσταση του προβλήματος που έχει προκύψει.

Στο πλαίσιο των ενεργειών που έχουν δρομολογηθεί, την ερχόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθούν τρεις διερευνητικές γεωτρήσεις, δύο στο βόρειο πρανές και μία στο νότιο του σημείου της θέσης «Σταλός», όπου υπήρξε η κατολίσθηση. Το αποτέλεσμα των γεωτρήσεων, σε συνδυασμό με την τοπογραφική αποτύπωση που θα γίνει στο σημείο, θα δώσει τα δεδομένα που είναι απαραίτητα ώστε άμεσα να αποφασισθεί το είδος της επέμβασης για οριστική λύση του προβλήματος.