Με εκτενή δημοσιεύματα και πρωτοσέλιδα άρθρα καταγράφουν τα ΜΜΕ των Σκοπίων την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών από το ελληνικό κοινοβούλιο.

Στα ΜΜΕ της γείτονος γίνεται αναφορά πως το ελληνικό κοινοβούλιο κύρωσε την Συμφωνία των Πρεσπών, ενώ μέσα στα κείμενα τους σημειώνουν την ένταση και αψιμαχίες που υπήρχαν στην Βουλή μεταξύ της κυβέρνησης και σχεδόν όλης της αντιπολίτευσης.

Με τίτλο «το ελληνικό κοινοβούλιο κύρωσε τη Συμφωνία των Πρεσπών» είναι το κεντρικό θέμα του κρατικού πρακτορείου ειδήσεων της ΠΓΔΜ, ΜΙΑ, το οποίο επικεντρώνεται στη διαδικασία της ψηφοφορίας κατά την οποία 153 βουλευτές τάχθηκαν υπέρ.

Με τίτλο «Η ελληνική Βουλή κύρωσε τη Συμφωνία των Πρεσπών» αναφέρεται το πρωτοσέλιδο της ενημερωτικής ιστοσελίδας MKD. Η ιστοσελίδα αναφέρεται εκτενώς στην ονομαστική ψηφοφορία που διεξήχθη στη Βουλή, αλλά και στις στιγμές έντασης που διαδραματίστηκαν, κάνοντας λόγο για μια «συζήτηση αρκετά αμφίρροπη».

Με τίτλο «Ζάεφ: Συγχαρητήρια φίλε μου Αλέξη Τσίπρα, ας κρατήσουμε για πάντα τη Συμφωνία των Πρεσπών», φιγουράρει το πρωτοσέλιδο της σκοπιανής ιστοσελίδας MakFax.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η αντιπολιτευόμενη ιστοσελίδα META, η οποία απλά παραθέτει την είδηση κύρωσης της συμφωνίας, υπενθυμίζοντας τη διαδικασία ολοκλήρωσης των συνταγματικών αλλαγών από τα Σκόπια.

Με τον τίτλο «το ελληνικό κοινοβούλιο επικύρωσε τη Συμφωνία των Πρεσπών» στο κεντρικό της θέμα η ιστοσελίδα κάνει ειδική αναφορά στους οκτώ μη προερχόμενους από τον ΣΥΡΙΖΑ βουλευτές που ψήφισαν τη συμφωνία.

«Με 153 ελληνικά ναι η Μακεδονία έγινε βόρεια» τιτλοφορεί η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας REPUBLICA, παραθέτοντας συνοπτικά την εξέλιξη της διαδικασίας στο ελληνικό κοινοβούλιο.