Να γίνει με αυξημένη πλειοψηφία 180 βουλευτών η έγκριση της Συμφωνίας των Πρεσπών για το ονοματολογικό της πΓΔΜ, προτείνει με ψήφισμά του ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΔΣΘ).

«Η Συμφωνία αφορά όλους τους Έλληνες και πρέπει να έχει την ευρύτερη δυνατή κοινωνική και πολιτική αποδοχή, να εξυπηρετεί τα εθνικά συμφέροντα. Για να διασφαλίζεται η βιωσιμότητά της στον χρόνο δεν μπορεί να στηρίζεται σε οριακές πλειοψηφίες» τονίζεται στο ψήφισμά του διοικητικού συμβουλίου του ΔΣΘ, με το οποίο ο φορέας συντάσσεται με ψήφισμα που είχε εκδώσει για το ίδιο θέμα η Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, κατά τη σύγκλισή της τον περασμένο Ιούνιο, στην Αλεξανδρούπολη.

Στο ίδιο ψήφισμα ο ΔΣΘ επισημαίνει ότι θα «πρέπει ιδιαίτερα να ληφθούν υπόψη οι δικαιολογημένες ενστάσεις ως προς την αναγνώριση «μακεδονικής» εθνικότητας και γλώσσας», ενώ υπογραμμίζεται ακόμη ότι στα εθνικά θέματα απαιτείται «εθνική συνεννόηση, υπευθυνότητα, υπέρβαση και ανάληψη ευθύνης» και «δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές πολιτικές ή άλλες μικροκομματικές σκοπιμότητες».