Aφράτα, λαχταριστά και χωρίς πολλές θερμίδες κεφτεδάκια με πικάντικη σάλτσα, που θα ξετρελάνουν όσους τα δοκιμάσουν.

Υλικά

260 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς

260 γρ. χοιρινός κιμάς

1 γρ. κύμινο, σκόνη

αλάτι

30 γρ. ελαιόλαδο

80 γρ. ψωμί του τοστ, τριμμένο

55 γρ. κρέμα γάλακτος

2 γρ. πάπρικα καπνιστή

10 γρ. δυόσμος φρέσκος, ψιλοκομμένος

15 γρ. σκορδόλαδο

8 γρ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος

1 γρ. δυόσμος, ξερός

3 αβγά

αλεύρι για τηγάνισμα

ηλιέλαιο για τηγάνισμα

 

Για τη σάλτσα τομάτα-chilli

250 γρ. ντομάτες κομμένες σε μικρά καρέ

2 γρ. δυόσμος, ψιλοκομμένος

10 γρ. κρεμμύδια, φρέσκα ψιλοκομμένα

60 γρ. ελαιόλαδο

40 γρ. πάστα chili-garlic

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια μαζί, εκτός από το αλεύρι και το ηλιέλαιο για τηγάνισμα, και ζυμώνουμε όσο χρειάζεται για να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ρίχνουμε το ηλιέλαιο. Αλευρώνουμε τους κεφτέδες και τους τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν έντονο χρυσαφένιο χρώμα και να είναι ψημένοι στο εσωτερικό τους. Αποσύρουμε σε απορροφητικό χαρτί. Στη συνέχεια φτιάχνουμε και τη σάλτσα μας. Σε ένα μπολ βάζουμε την ντομάτα ψητή, τον ψιλοκομμένο δυόσμο, τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα, το ελαιόλαδο και την πάστα chili-garlic. Σερβίρουμε τοποθετώντας πρώτα στο πιάτο λίγη σάλτσα ντομάτα-chilli. Από επάνω βάζουμε τα κεφτεδάκια. Τους ταιριάζει πολύ και η σάλτσα γιαουρτιού, που μπορείτε να φτιάξετε ανακατεύοντας γιαούρτι, με λίγο ψιλοκομμένο δυόσμο, ελαιόλαδο, ξύδι μπαλσάμικο και αλάτι. Συνοδέψτε με τα αγαπημένα σας ζυμαρικά ή πατάτες.