Με νέα της επιστολή, η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Δημοκρατική Νάνσι Πελόζι ενημέρωσε τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ ότι δεν μπορεί να εκφωνήσει την ομιλία του για την κατάσταση του Έθνους ενώπιον του Κογκρέσου μέχρι να λήξει το shutdown, η μερική αναστολή του ομοσπονδιακού κράτους, που διανύει την 33η μέρα.

Νωρίτερα ο Αμερικανός πρόεδρος με επιστολή του προς την Πελόζι δήλωνε ότι προσμένει να εκφωνήσει την ομιλία του για την κατάσταση του Έθνους, όπως είναι αυτή είναι προγραμματισμένη για τις 29 Ιανουαρίου, παρά το αρχικό αίτημα της προέδρου της Βουλής να καθυστερήσει την ομιλία του εξαιτίας του shutdown.

"Σας γράφω για να σας ενημερώσω ότι η Βουλή των Αντιπροσώπων δεν εξετάζει ένα ομόφωνο ψήφισμα που θα δίνει την έγκριση για την ομιλία του προέδρου για την κατάσταση του Έθνους στην αίθουσα της Γερουσίας μέχρι την επαναλειτουργία της κυβέρνησης", ανέφερε η επιστολή της Πελόζι.

Η έγκριση ενός τέτοιου ψηφίσματος είναι απαραίτητη ώστε να μπορεί ο Αμερικανός πρόεδρος να εκφωνήσει την ετήσια ομιλία του ενώπιον του Κογκρέσου.

"Εκ νέου, προσμένω να σας προσκαλέσω στην Βουλή σε μια αµοιβαία συµφωνηθείσα ημερομηνία για αυτή την ομιλία, όταν η κυβέρνηση επαναλειτουργήσει", τόνισε η Πελόζι στον Τραμπ με την επιστολή της.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από