Ο μόλις 31 ετών γάλλος σχεδιαστής μόδας, ο Μπρούνο Σιαλιέλι «παρέλαβε τα κλειδιά» του Lanvin, του παλαιότερου γαλλικού οίκου υψηλής ραπτικής.

Ο Σιαλέλι,  ο οποίος έχει εργαστεί για τους οίκους Loewe, Balenciaga και το brand Acne Studios είναι ο τέταρτος διευθυντής δημιουργικού τα τελευταία τέσσερα ταραγμένα χρόνια στον οίκο Lanvin.

Αναλαμβάνει την ενοποίηση της ανδρικής και γυναικείας σειράς, καθώς ο κινεζικός όμιλος Fosun, ο οποίος εξαγόρασε τον οίκο πέρυσι, δήλωσε ότι θέλει να στρέψει τον Lanvin σε μια «νέα κατεύθυνση».

Ο διευθύνων σύμβουλος του οίκου, Ζαν Φιλίπ Εκέ δήλωσε ότι τους κατέκτησαν «το μοναδικό και πολύ προσωπικό όραμα του Σιαλέλι, η τόλμη του, η κουλτούρα του, η ενέργειά του και η ικανότητά του να οικοδομεί μια ισχυρή δημιουργική ομάδα».

Τα προβλήματα στον οίκο ξεκίνησαν το 2015 με την αποχώρηση του σχεδιαστή, Αλμπέρ Ελμπάζ μετά από 14 χρόνια στο τιμόνι του brand.

Τα επόμενα χρόνια η εταιρεία, ιδιοκτήτης της οποίας ήταν τότε ο Ταϊβανέζος μεγιστάνας των ΜΜΕ, Shaw-Lan Wang, βυθίστηκε σε απώλειες της τάξης των 18,3 εκατ. ευρώ για πρώτη φορά την τελευταία δεκαετία.

Τον Ελμπάζ αντικατέστησε η Γαλλίδα σχεδιάστρια μόδας Μπούσρα Ζαρά, η οποία παραιτήθηκε 16 μήνες μετά τον διορισμό της στον Lanvin. Ακολούθησε ο Ολιβιέρ Λαπιντούς, ο οποίος μετά από δύο συλλογές αποχώρησε από τον οίκο το 2018.

O Σιαλέλι απόφοιτος του Studio Bercot στο Παρίσι δήλωσε ευτυχής που αναλαμβάνει τα ηνία του οίκου Lanvin.

«Είναι τιμή μου που εντάσσομαι στο δυναμικό του Lanvin, έναν οίκο που ιδρύθηκε από μια οραματίστρια γυναίκα η οποία, μεταξύ των πρώτων Γάλλων δημιουργών, τόλμησε να προσφέρει ένα παγκόσμιο σύμπαν με ένα πολύ ευρύ πεδίο έκφρασης» σημείωσε ο Μπρούνο Σιαλέλι. «Η μεταφορά συναισθημάτων μέσα από συναρπαστικές ιστορίες και ο προσδιορισμός μιας σύγχρονης στάσης θα αποτελέσει συναρπαστική πρόκληση για τη συνέχιση αυτής της κληρονομιάς».