Σε «φρούριο» θα μετατραπεί την Πέμπτη – ημέρα ψήφισης της Συμφωνίας των Πρεσπών-  η Βουλή, καθώς η ΕΛ.ΑΣ ετοιμάζεται αν εφαρμόσει αυξημένα μέτρα ασφαλείας.

Με φόντο τα επεισόδια που σημειώθηκαν την Κυριακή, κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία, η αστυνομία πρόκειται να δημιουργήσει φραγμό γύρω από τη Βουλή ενώ αυξημένα θα είναι και τα μέτρα ασφαλείας στο κέντρο της Αθήνας. Δεν αποκλείεται μάλιστα να δούμε και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ή δρόμους να κλείνουν κατά περιόδους, αλλά αυτό είναι κάτι που θα αποφασιστεί σήμερα.

Υπενθυμίζεται πως η «Επιτροπή Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας» απευθύνει νέο κάλεσμα για συλλαλητήριο στο Σύνταγμα την Πέμπτη.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες οι πρώτες συσκέψεις για τον επιχειρησιακό σχεδιασμό έγιναν στις αρχές της εβδομάδας και σήμερα οριστικοποιούνται τα μέτρα. Το δυσκολότερο έργο της Ααστυνομίας είναι πως αυτή τη φορά θα πρέπει να διασφαλιστεί τόσο η είσοδος, όσο και η έξοδος των βουλευτών στο κτίριο. Εκτός από κλούβες που θα κάνουν φραγμό γύρω από τη Βουλή, αυστηροί θα είναι οι έλεγχοι στις εισόδους υπό το φόβο εκδήλωσης καταδρομικής ενέργειας. Σε κάθε είσοδο θα υπάρχει διμοιρία των ΥΜΕΤ ή των ΜΑΤ. Υπολογίζεται ότι συνολικά θα διατεθούν για τα μέτρα ασφαλείας περίπου 2.000 αστυνομικοί από διάφορες υπηρεσίες. Για ακόμα μία φορά το ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. θα δίνει εικόνα από αέρος στο επιχειρησιακό κέντρο της ΓΑΔΑ.