Με τη ανώτατη ποινή που προβλέπει ο νόμος για τους ανηλίκους, κάθειρξη 10 χρόνων τιμώρησε το δικαστήριο ανηλίκων, τον 17χρονοο που συμμετείχε στη ληστεία που οδήγησε στη δολοφονία του Νικόλα Μουστάκα στο Λόφο του Φιλοπάππου .

Το δικαστήριο μετά από τη διαδικαδία που έγινε κεκλεισμένων των θυρών δεν αναγνώρισε στον κατηγορούμενο κανένα ελαφρυντικό. Παρόντες στη δίκη ήταν οι τραγικοί γονείς του άτυχου Νικόλα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο δράστης αν και του ζητήθηκε από την πρόεδρο του δικαστήριου δεν ζήτησε συγνώμη από τους γονείς του άτυχου νέου προκαλώντας οργή ακόμα και στο δικαστήριο.

Στην απολογία του ο δράστης ισχυρίστηκε πως δεν είχαν σκοπό να σκοτώσουν αλλά να κλέψουν, ενώ στη δίκη παρέστησαν και κατέθεσαν δύο Γερμανίδες οι οποίες ταξίδεψαν από την πατρίδα τους για να βρεθούν στο δικαστήριο καθώς είχαν πέσει θύματα ληστείας στην ίδια περιοχή και από την ίδια ομάδα νεαρών. Μάλιστα η μία από τις δύο κοπέλες είχε φωτογραφήσει τους κακοποιούς και βοήθησε στη σύλληψη και την αναγνώριςή τους.