Υαλοκαθαριστήρες: Οι  βροχές – που επανήλθαν μετά τα χιόνια –  απαιτούν την άριστη κατάσταση των υαλοκαθαριστήρων. Το κόστος αντικατάστασης των μάκτρων δεν ξεπερνά τα 10-20 ευρώ ( ανάλογα με το μοντέλο). Τα φθαρμένα μάκτρα δεν μαζεύουν σωστά το νερό ή και την βρομιά με αποτέλεσμα να δυσκολεύουν την ορατότητα του οδηγού.

 Υγρά αυτοκινήτου: Δείτε μόνοι σας την στάθμη των υγρών της μπαταρίας, των υγρών φρένων και επίσης την στάθμης του λαδιού του κινητήρα. Τσεκάρετε και τα φίλτρα αέρος καθώς και το σύστημα κλιματισμού σε έναν ειδικό.

Στεγανότητα: Θα πρέπει να δούμε αν βρίσκονται σε καλή κατάσταση οι τσιμούχες ( ιδιαίτερα στα παλιά αυτοκίνητα ) γύρω από τις πόρτες και τα καπό. Το κόστος αντικατάστασης είναι πολύ μικρό και σίγουρα θα μας γλιτώσει από πολλούς μπελάδες σε περίπτωση μιας νεροποντής.

Ρυθμίστε τα φώτα του αυτοκινήτου σας: Οι λακκούβες και το κακό οδικό δίκτυο μπορεί στα γηρασμένα κυρίως αυτοκίνητα να μεταβάλλουν τη θέση των φωτιστικών σωμάτων. Η ρύθμιση είναι απλή και μπορεί να γίνει ακόμη και σε ένα βενζινάδικο.