Επος! Ο Στέφανος Τσιτσιπάς απέκλεισε τον μεγάλο Ρότζερ Φάντερερ και προκρίθηκε στην προημιτελική φάση του Australian Open!

Στο παιχνίδι της ζωής του ο Στέφανος, άφησε έκπληκτο το κοινό στη Rod Laver Arena, και τρέλανε τους Ελληνες ομογενείς της Μελβούρνης που έστησαν ένα τεράστιο πάρτι. Σε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι ο Τσιτσιπάς κοίταξε από τον πρώτο πόντο στα μάτια το ίνδαλμα του και δεν του άφησε περιθώρια να πιστέψει πως αυτό το παιχνπίδι θα μπορούσε στο ελάχιστο να αποδειχτεί εύκολο για αυτόν. Κράτησε το σερβίς του απέναντι στον τεράστιο αυτό αθλητή και πάνω απ’ όλα έδειξε ωριμότητα και αποφασιστικότητα μεγάλου παίκτη στα κρίσιμα σημεία του ματς.

Σε ένα παιχνίδι που είχε διάρκεια τρεις ώρες και 45 λεπτά, ο Τσιτσιπάς επικράτησε 6-7, 7-6,7-5,7-6 και έκανε το όνειρο του πραγματικότητα. Δείχνει έτοιμος να βρεθεί στο κλαμπ των τοπ αθλητών του παγκόσμιο τένις. Ετοιμος να γράψει τη δική του ιστορία στη λίστα των μεγάλων της ΑTP. Κι όλα αυτά, σε ηλικία 20 χρόνων. Στα προημιτελικά θα αντιμετωπίσει τον Ρομπέρτο Μπαουτίστα-Αγκούτ, τον αθλητή που πέταξε έξω στον πρώτο γύρο τον Αντι Μάρεϊ.

Για να γίνει κατανοητό το παιχνίδι που έκανε ο Τσιτσιπάς κόντρα στον Φέντερερ αξίζει να σημειώσουμε ότι είχε 20 άσσους (έναντι 12),62 winners (έναντι 61), ενώ τον ανάγκασε σε 55 αβίαστα λάθη (έναντι 36). Φυσικά είναι τεράστιο το γεγονός ότι δεν επέτρεψε στον 37χρονο Ελβετό να σπάσει το σερβίς του σε 12 προσπάθειες. Αντίθετα, αυτός στη μοναδικό του break (1/3), πήρε το δεύτερο σετ και άνοιξε το δρόμο για το θρίαμβο.