Αγωνία επικρατεί στις τάξεις της Αστυνομίας για το αυριανό συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στο Σύνταγμα. Οι διοργανωτές περιμένουν πολύ κόσμο με πούλμαν από όλη την Ελλάδα, όμως, αυτό που ανησυχεί είναι μήπως υπάρξουν επεισόδια. Γι’ αυτό η Αστυνομία έχει εκπονήσει ένα συγκεκριμένο σχέδιο προκειμένου να αντιμετωπίσει τυχόν προβλήματα από τις 2 το μεσημέρι αύριο μέχρι αργά το απόγευμα.

Σύμφωνα με τον έως τώρα προγραμματισμό θα συμμετέχουν συνολικά 1.800-2.000 αστυνομικοί από Υπηρεσίες Τάξης και Ασφάλειας, ενώ drone της Αστυνομίας και ελικόπτερα θα μεταδίδουν συνεχώς εικόνες στο Κέντρο Επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι θα τοποθετηθούν φραγμοί με κλούβες των ΜΑΤ ανάμεσα στην συγκέντρωση και στην αντισυγκέντρωση που γίνεται στα Προπύλαια για να μην συναντηθούν οι δύο πλευρές.

Τα λεωφορεία θα αποβιβάζουν από την Νότια Ελλάδα τους διαδηλωτές στο Συγγρού-Φιξ και από Βόρεια Ελλάδα στην Κατεχάκη. Από εκεί τα λεωφορεία θα αποχωρούν για τους χώρους στάθμευσης σε ΟΑΚΑ, μπάντμιντον και ΣΕΦ.

Οι διαδηλωτές θα μπορούν να προωθηθούν από εκεί μέσω μετρό σε σταθμούς όπως Ακρόπολη, Ευαγγελισμός και Μοναστηράκι, καθώς θα κλείσει ο σταθμός του Συντάγματος, ενώ ακόμα δεν έχει αποφασιστεί ποιοι άλλοι σταθμοί θα βάλουν «λουκέτο».

Τα λεωφορεία θα προωθούνται και πάλι με συνοδεία από τα διόδια και τις εισόδους της πόλης με περιπολικά και όχι μαζικά. Υπενθυμίζεται ότι το συλλαλητήριο είναι προγραμματισμένο για τις 2 το μεσημέρι της Κυριακής.