Νέες λεπτομέρειες για την υπόθεση του καταγγελλόμενου βιασμού της Ρίας Αντωνίου από τον σύντροφό της Χρήστο Ψωμόπουλο, ήρθαν στο φως της δημοσιότητας. Μετά την ιατροδικαστική έκθεση που είδε το φως της δημοσιότητας, το μοντέλο δήλωσε το απόγευμα της Παρασκευής παράσταση πολιτικής αγωγής στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Όπως αναφέρει, επιμένοντας στην εκδοχή περί βιασμού, «δέχθηκα βάναυση και ειδεχθή επίθεση από τον Χρήστο Ψωμόπουλο κατά της γενετήσιας ελευθερίας μου, της σωματικής μου ακεραιότητας και αυτοδιάθεσης καθώς και της ιδιοκτησίας μου».

Παράλληλα, η ίδια ισχυρίζεται πως ο πρώην σύντροφός της τη βίασε και τη λήστεψε. «Ο Χρήστος Ψωμόπουλος με χτύπησε επανειλημμένως προκαλώντας μου σωματικές βλάβες κατά τρόπο που θα μπορούσα να υποστώ σοβαρή βλάβη της υγείας και της σωματικής μου ακεραιότητας.

» Στη συνέχεια, επιστρατεύοντας εκ νέου σκληρή σωματική βία εναντίον μου κατέβαλε την αντίσταση μου και με εξανάγκασε να έλθω σε σεξουαλική επαφή μαζί του.

» Επιπροσθέτως, αφαίρεσε από την κατοχή μου το κινητό μου τηλέφωνο αποκλειστικής κυριότητας και ιδιοκτησίας μου, το οποίο και ιδιοποιήθηκε παρανόμως. Κατά αυτόν τον τρόπο ο ως άνω Χρήστος Ψωμόπουλος τέλεσε εναντίον μου διαδοχικά τα εγκλήματα του βιασμού, της ληστείας και της επικίνδυνης σωματικής βλάβης όπως αυτά εγχατρώνονται στα άρθρα 336 παρ.1, 309 και 380 παρ.1 Π.Κ τα οποία συρρέουν εν προκειμένω αληθώς» περιγράφει η ίδια.

Πάντως, ο επιχειρηματίας μετά τις καταγγελίες της Ρίας Αντωνίου περί βιασμού εξέδωσε γραπτή ανακοίνωση στην οποία αναφέρει:

«Από τον Τύπο, με έκπληξη, πληροφορήθηκα ότι υποβλήθηκε σε βάρος μου μηνυτήρια αναφορά για το αδίκημα του βιασμού. Δηλώνω κατηγορηματικά ότι ουδέποτε διέπραξα το οποιοδήποτε αδίκημα σε βάρος της κας Αντωνίου, με την οποία διατηρώ σχέση και έδωσα εντολή στους πληρεξούσιους δικηγόρους μου, Αθανάσιο Πλεύρη και Αθανάσιο Ζαμάνη, να διερευνήσουν τα καταγγελλόμενα προκειμένου να πράξουν καθετί νόμιμο για την προάσπιση της τιμής και υπόληψης μου από ψευδείς και ανυπόστατες καταγγελίες.

» Δεν θα επιτρέψω στον οποιονδήποτε να εκμεταλλευτεί ψευδείς καταγγελίες για τη δημιουργία εντυπώσεων σε βάρος μου, οι οποίες έχουν άμεσο αντίκτυπο, πέρα από εμένα και στην ζωή του ανήλικου τέκνου μου» συμπληρώνει.

Η ιατροδικαστική έκθεση

Η ιατροδικαστική έκθεση αναφέρει ότι μετά από εξέταση που έγινε στο μοντέλο διαπιστώθηκε πως φέρει εμφανείς κακώσεις στο πρόσωπο και τα χέρια. Επίσης, ο ιατροδικαστής σημειώνει πως υπάρχουν ορισμένες ρήξεις στον κόλπο, οι οποίες όμως δεν είναι πρόσφατες.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως ελήφθη κολπικό επίχρισμα το οποίο και θα εξεταστεί αν φέρει ίχνη DNA του επιχειρηματία. Ωστόσο, δεν είναι σαφές αν θα μπορεί να αποτελέσει στοιχείο, καθώς το μοντέλο και ο επιχειρηματίας είχαν ερωτική σχέση.