Πυκνές νιφάδες χιονιού πέφτουν περιφερειακά της πόλης, ακόμη και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, επιβεβαιώνοντας τις προβλέψεις των μετεωρολόγων. Νωρίτερα ο υδράργυρος έδειξε -1 βαθμό Κελσίου.

Το νέο κύμα κακοκαιρίας, η «Υπατία», που επηρεάζει όλη τη χώρα επισκέπτεται και τη Βόρεια Ελλάδα με χιονοπτώσεις ακόμη και στα πεδινά.

Πυκνό χιόνι πέφτει και σε περιοχές της ανατολικής Θεσσαλονίκης και ήδη σε κάποιους δρόμους το έχει «στρώσει». Η κυκλοφορία στην Περιφερειακή Οδό διεξάγεται μέχρι στιγμής κανονικά, όπως επίσης στους κεντρικούς οδικούς άξονες της πόλης.

Ήδη από τις πρωινές ώρες άρχισε να χιονίζει περιφερειακά της Θεσσαλονίκης και σε περιοχές με υψόμετρο. Χιονοπτώσεις καταγράφηκαν -εξάλλου- στην Ημαθία, όπως στη Βέροια, τη Νάουσα και την Αλεξάνδρεια.

Σύμφωνα με τον Μετεωρολογικό Σταθμό Μακεδονίας αυτή την ώρα χιονίζει στις περισσότερες περιοχές της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας.

Η θερμοκρασία στην περιοχή του αεροδρομίου “Μακεδονία” είναι στους τρεις βαθμούς υπό το μηδέν (- 3). Το θερμόμετρο αυτή την ώρα (08:50) δείχνει στις Σέρρες  -7 βαθμούς Κελσίου, στην Καστοριά -6 και στην Καβάλα -3 βαθμούς Κελσίου.