Είστε από τους τυχερούς που μένετε σε κάποιον από τους τόπους της χώρας, που έχουν «ντυθεί» στα λευκά ή που αξιοποιήσατε τις ημέρες διακοπών των σχολείων για ένα χειμωνιάτικο ταξίδι; Εφόσον οι καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν δεδομένου ότι η «Σοφία» σε κάποιες περιοχές της χώρας κατέφθασε με πολύ άγριες διαθέσεις, δεν έχετε παρά να απολαύσετε με τα παιδιά σας τις βόλτες και τα παιχνίδια στα χιόνια, δεδομένου ότι όλα  τα παιδιά, μικρά και μεγαλύτερα λατρεύουν και τα δυο.

Σίγουρα θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί για να μην κρυολογήσετε, όμως εάν τα παιδιά σας είναι υγιή, μπορούν να χαρούν τα χιόνια χωρίς φόβο.

Εάν αποφασίσετε να βγείτε για βόλτα ντύστε τα παιδιά σωστά, δηλαδή με ζεστά ρούχα ώστε να μην υπάρχει πιθανότητα να κρυώσουν, αλλά και όχι υπερβολικά ζεστά για να μην  ιδρώσουν. Η μέθοδος «κρεμμύδι», δηλαδή ρούχα που φοριούνται το ένα πάνω στο άλλο, αποδίδει, αφού σε περίπτωση που ζεσταθούν έχετε τη δυνατότητα να αφαιρέσετε κάποιο.

Κύριο είναι να έχουν καλυμμένα και ζεστά ποδαράκια και χεράκια, ενώ απαραίτητο είναι και το σκουφί που θα καλύπτει και τα αυτάκια τους.

Τα ζιβάγκο μπλουζάκια είναι επίσης μια καλή λύση για να κρατούν προστατευμένο το στήθος και το λαιμό των παιδιών, ενώ από επάνω ενδείκνυται μπλούζα ή ζακέτα από φλις ή μάλλινη. Για παντελόνι προτιμήστε φόρμες κι όχι τζιν, γιατί το τζιν παγώνει και κρατάει το κρύο.

Οι γαλότσες και τα αντιολισθητικά μποτάκια είναι απαραίτητα για να μην γλυστράνε τα παιδιά αλλά και για να μην βρέχονται τα πόδια τους. Έτσι ή αλλιώς να έχετε μαζί σας μερικά ζευγάρια στεγνές κάλτσες μήπως χρειαστούν.

Αν έχει πολύ ήλιο, ενδέχεται να χρειάζονται και γυαλιά ηλίου. Οπωσδήποτε βάλτε τους ενυδατική κρέμα στα σημεία που είναι εκτεθειμένα στον αέρα και βούτυρο κακάο ή βαζελίνη στα χείλη, αφού ο παγωμένος αέρας κι οι χαμηλές θερμοκρασίες προκαλούν ξηρότητα.

Είτε βγείτε για να παίξετε χιονοπόλεμο και να φτιάξετε τον απαραίτητο χιονάνθρωπο, είτε μείνετε στο σπίτι δίπλα στο τζάκι απολαμβάνοντας τη ζεστασιά του, ψήνοντας και χαζεύοντας το όμορφο και αναζωογονητικό θέαμα του χιονιού, φροντίστε να απολαύσετε την συντροφιά των παιδιών σας, και να έρθετε πιο κοντά τους συνομιλώντας και κάνοντας ότι σας ευχαριστεί αμφότερους (επιτραπέζια κ.ο.κ. ανάλογα με την ηλικία τους), αφού τέτοιες στιγμές είναι που μένουν στη μνήμη μικρών και μεγαλύτερων στην πορεία των ετών.