Οι κατευθυνόμενοι αυτοί πύραυλοι θα εγκατασταθούν στα πολεμικά πλοία κλάσης Ι, τα οποία κατασκευάζει η Τουρκία , στο πλαίσιο του ναυτικού προγράμματος MILGEM.

Η εταιρεία ROKETSAN κατασκεύασε τους κατευθυνόμενους πυραύλους και η ASELSAN τα συστήματα ελέγχου πυρός και τον υπόλοιπο εξοπλισμό με εγχώριες δυνατότητες.

Στο πλαίσιο της σύμβασης που υπεγράφη, η ROKETSAN θα παραγάγει μαζικά τους πυραύλους και η ASELSAN το σύστημα ελέγχου πυρός, τον απαραίτητο εξοπλισμό και τα ανταλλακτικά.

O πρόεδρος της ROKETSAN, Σελτσούκ Γιασάρ, διαψεύδοντας ελληνικά δημοσιεύματα, είπε ότι «πρόκειται για εντελώς πρωτότυπο, εθνικό προϊόν», και πρόσθεσε ότι «ο κινητήρας προέρχεται από το εξωτερικό, αλλά σύντομα θα κατασκευαστεί με εγχώριες δυνατότητες».

Εξοπλίζεται διαρκώς

Η Τουρκία εξοπλίζεται διαρκώς στη βάση υλοποίησης και εγχώριων κατασκευαστικών προγραμμάτων προκειμένου να υλοποιήσει το φιλόδοξο σχέδιο του Ερντογάν και να καταστεί μεγάλη περιφερειακή δύναμη, η οποία θα μπορεί να επιβάλλει τις θέσεις της με την ισχύ των όπλων της.

Ο πύραυλος Αtmaca έχει εμβέλεια πάνω από 200 χιλιόμετρα και θα μπορούσε να πλήξει στόχους στη θάλασσα, αλλά και τη στεριά, εκτελώντας διττή αποστολή.

Ισως δεν είναι τυχαίο και το ότι ο πρόεδρος της ROKETSAN απείλησε ευθέως τη χώρα μας, λέγοντας ότι οι πύραυλοι στέλνουν ξεκάθαρο μήνυμα στην Ελλάδα.

Την ίδια στιγμή, η Τουρκία με χάρτες που δημοσιοποίησε (κάτω) δείχνει να κλειδώνει με τους πυραύλους αυτούς το Αιγαίο και μεγάλο τμήμα της ηπειρωτικής Ελλάδας.