«Είμαι βέβαιη ότι θα φτάσουμε σε εξιχνίαση της υπόθεσης» δήλωσε η υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη, για τη βομβιστική επίθεση στον Σκάι, κατά την διάρκεια συνέντευξης που έδωσε σήμερα στον ραδιοσταθμό Real, ενώ ταυτόχρονα σχολίασε έντονα τις δηλώσεις και δημοσιεύματα που επιτίθενται στην κυβέρνηση μετά την ενέργεια.

Η Όλγα Γεροβασίλη χαρακτήρισε «ανόητο και επικίνδυνο μύθευμα», τους ισχυρισμούς περί «ανεξήγητης ανοχής στην εκκόλαψη της νέας τρομοκρατίας» από το κράτος και τόνισε ότι η αντιπαράθεση με όρους που δεν είναι σοβαροί, «τροφοδοτεί αντανακλαστικά φασισιστικού τύπου» και στρέφει τους πολίτες ενάντια στην πολιτική.

«Δεν υπάρχει ανοχή στην τρομοκρατία. Αυτό δεν αποδεικνύεται πουθενά και δεν έχει αποδειχθεί διαχρονικά στη δράση της Αριστεράς», είπε η υπουργός και υπογράμμισε ότι ως ΣΥΡΙΖΑ «θέλουμε τον πολίτη συμμέτοχο και ενεργό. Κάποιοι ενδεχομένως τον θέλουν φοβισμένο, τον θέλουν να απαξιώνει το πολιτικό σύστημα, αλλά απαξιώνοντας το πολιτικό σύστημα έρχονται τα φαινόμενα της Ακροδεξιάς και του Φασισμού».

Η κ. Γεροβασίλη σημείωσε ότι «υπάρχει ζήτημα τόνων και ζήτημα φρασεολογίας στον δημόσιο λόγο», εξηγώντας ότι το ζήτημα είναι σοβαρό όταν η πολιτική αντιπαράθεση γίνεται με όρους ύβρεων.

«Θα σας θυμίσω μόνο τα κοσμητικά επίθετα και τα “καλολογικά” στοιχεία, τα οποία χρησιμοποιούνται και από δημοσιογράφους για το πρόσωπο του πρωθυπουργού, για υπουργούς, για βουλευτές, τα οποία τα θεωρώ απαράδεκτα», είπε η υπουργός και πρόσθεσε: «Η κίνηση του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στον συγκεκριμένο τηλεοπτικό σταθμό ήταν αμυντική και όχι επιθετική… Δεν θέλω να επαναλάβω λέξεις και εκφράσεις που ακούγονται από βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, από αντιπροέδρους της Νέας Δημοκρατίας και από δημοσιογράφους συχνά, σε καθημερινή βάση. Δεν καταδέχομαι να επαναλάβω τις εκφράσεις».

Στη συνεχεία ανέφερε ότι «πρέπει ο πολιτικός διάλογος, όσο και αν διαφωνεί κάποιος με τον άλλον, να τηρεί τους κανόνες. Αλλά θα πρέπει και τα μέσα να τηρούν τους κανόνες δεοντολογίας… Ούτε το εμπάργκο προς το “Σκάι” είναι μια ευχάριστη κατάσταση, ούτε το εμπάργκο προς την ΕΡΤ, από την άλλη πλευρά».

Σε ερώτηση για την ανακοίνωση του Σκάι και τις δηλώσεις του κ.Αλαφούζου που εμφάνισε την κυβέρνηση ως «ηθικό αυτουργό» η Όλγα Γεροβασίλη υπογράμμισε: «Είναι μία δραματική δήλωση, την οποία δεν μπορώ να κατανοήσω. Όποιος προσπαθεί να κάνει χρήση της τρομοκρατίας και των αποτελεσμάτων της τρομοκρατίας, για λόγους μικροκομματικής αντιπαράθεσης και να προσπαθήσει να κερδίσει κάτι από αυτό, επιεικώς θα τον χαρακτηρίσω απαράδεκτο. Ξέρετε ότι η δημοκρατία δεν συνομιλεί, δεν παίρνει παραδείγματα και κυρίως δεν υποκινείται από την τρομοκρατία».

Για την πορεία των ερευνών σχετικά με τη βομβιστική επίθεση, η κ. Γεροβασίλη εξέφρασε την πεποίθησή της για την εξιχνίαση της υπόθεσης και τόνισε: «Η Ελληνική Αστυνομία κάνει τα πάντα για τη διαλεύκανση της υπόθεσης. Είναι πολύ νωρίς ακόμα και οποιοδήποτε συμπέρασμα αυτή τη στιγμή και ό,τι ακούγεται ως εκτίμηση δεν ισχύει».

Τέλος, αναφερόμενη σε σενάρια που έχει ακούσει, τα οποία θέλουν να υπάρχει ανοχή ώστε εάν και όποτε έρθει στα πράγματα η Νέα Δημοκρατία να έχει προβλήματα, σημείωσε: «Με αυτές τις ανοησίες προφανώς και γελοιοποιούμε τη συζήτηση. Αυτές τις ανοησίες δεν μπορώ ούτε να τις ακούω».