Ένταση επικράτησε στην Ιατρικη Σχολή του ΑΠΘ κατά την διάρκεια της γενικής συνέλευσης του τμήματος όπου ετίθετο προς ψήφιση το νέο πρόγραμμα σπουδών.

Σύμφωνα με το voria.gr, βάσει του νέου προγράμματος, οι φοιτητές της Ιατρικής θα πρέπει να έχουν περάσει επιτυχώς τα 2/3 των μαθημάτων τους για να προχωρήσουν στο τρίτο έτος σπουδών, ενώ κομβικό χαρακτηριστικό αποτελεί η αύξηση των μαθημάτων και των διδακτικών ωρών. Ομάδα νεαρών που διαφωνούσε με το νέο πρόγραμμα σπουδών, εισέβαλε στο χώρο της συνέλευσης απαιτώντας να μην περάσει το νέο πρόγραμμα.

«Προσπαθήσαμε να τους εξηγήσουμε και εγώ και ο κοσμήτορας της σχολής για ποιο λόγο γίνονται οι αλλαγές αλλά δεν ήθελαν να ακούσουν παρά μόνο να πουν αυτά που ήθελαν», αναφέρει στο voria.gr ο πρόεδρος του Συλλόγου Καθηγητών της Σχολής, Ιωάννης Νηματούδης.

Το νέο πρόγραμμα σπουδών ψηφίστηκε ομόφωνα και στη συνέχεια για αντίποινα η ομάδα «φοιτητών» δεν άφηνε τους καθηγητές να αποχωρήσουν από την αίθουσα της συνέλευσης για περίπου 2,5 ώρες απαιτώντας την ανάκληση της απόφασης. Ωστόσο δεν υπήρξε κάποια μεταβολή και έτσι οι «φοιτητές» αποχώρησαν από την αίθουσα με την ένταση να εκτονώνεται.