Ο Ολυμπιακός υποδέχεται στις 19:30 τη Λαμία για την 14η αγωνιστική και η Σούπερ Λίγκα παρουσιάζει τα δεδομένα της αναμέτρησης:

«Η μεγάλη επιτυχία του Ολυμπιακού να προκριθεί στο Γιουρόπα Λιγκ με την εντυπωσιακή νίκη επί της Μίλαν, αναμένεται να δώσει αγωνιστική ώθηση και στο πρωτάθλημα.

Ο Ολυμπιακός κλείνει τον γύρο με Λαμία και ΑΕΛ εντός έδρας και φυσικά θέλει τις νίκες για να μείνει σε ψηλή τροχιά.

Στο προηγούμενο παιχνίδι εντός έδρας επιτέλους σκόραρε στο πρώτο ημίχρονο και μάλιστα δύο φορές, ενώ στην Ξάνθη δεν ισοφάρισε στο 90′, αλλά στο 76′. Δείχνει να τελειώνει νωρίτερα τις αποστολές του περιορίζοντας το άγχος.

Η Λαμία θα προσπαθήσει μήπως και αποφύγει την τέταρτη ήττα στη σειρά. Και οι τέσσερις ήττες της εκτός έδρας είναι στο Λεκανοπέδιο, ενώ στην περιφέρεια έχει δύο ισοπαλίες και μια νίκη.

Από το καλοκαίρι του 2017 που ανέβηκε έχει παίξει στο Λεκανοπέδιο δέκα αγώνες φιλοξενούμενη και δύο γηπεδούχος, έχοντας χάσει τα 11 από τα 12. Γλύτωσε μόνο το Νοέμβρη του 2017 στη Ριζούπολη, που ισοφάρισε στο 90′ με πέναλτι του Πίτι!

Ο Μάκης Χάβος δεν έχει νικήσει ποτέ τον Ολυμπιακό σαν προπονητής. Τελευταία φορά που τον νίκησε σαν ποδοσφαιριστής ήταν στις 18 Φεβρουαρίου 1999 1-0 με την Ξάνθη για το Κύπελλο (αλλά αποκλείστηκε) και για το πρωτάθλημα στις 6 Νοεμβρίου 1994, 3-0 με τον ΠΑΟΚ.

Η ιστορία των δύο ομάδων περιορίζεται στα δύο περσινά παιχνίδια.

Στις 26 Αυγούστου 2017 η Λαμία παίζει μόλις το δεύτερο παιχνίδι στην ιστορία της στην Super League Σουρωτή, υποδεχόμενη τον Ολυμπιακό στο Περιστέρι. Ο Ολυμπιακός νικά δύσκολα 1-0 με πέναλτι του Φορτούνη στο 29′, που κέρδισε ο Φελίπε Πάρντο από τον Αναστασιάδη. Από το 70′ ο Ολυμπιακός έπαιζε με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Χρβόγιε Μίλιτς με δεύτερη κίτρινη.

Και στις 15 Ιανουαρίου στο Γεώργιος Καραϊσκάκης, ο Ολυμπιακός νικά και πάλι με 2-0 (9′ σουτ Μαρίν, 37′ σουτ Ανσαριφάρντ) στο ντεμπούτο του Όσκαρ Γκαρθία στο πρωτάθλημα».