Λίγες ημέρες μετά την εκπεφρασμένη άποψη της ανακρίτριας κατά της διαφθοράς περί άρση της προσωρινής κράτησης  των κατηγορουμένων στην υπόθεση που έφτασε ενώπιον των δικαστικών αρχών ως λαθρεμπορία χρυσού και η εισαγγελέας με την πρότασή της προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών δείχνει το δρόμο που οδηγεί στην αποφυλάκιση των οκτώ εμπλεκομένων που κρατούνται σε διάφορες φυλακές.

Η εισαγγελική λειτουργός ,όπως προκύπτει και από το δια ταύτα της πρότασής της , συντάσσεται   υπέρ τη αποφυλάκισης των 8 κατηγορουμένων. Όπως είναι γνωστό , η δικαστική λειτουργός με βάση  το έγγραφο της ΑΑΔΕ  που ετέθη υπόψη της μετά την απόφαση περί προσωρινής κράτησης των 8 κατηγορουμένων , μεταξύ των οποίων και ο γνωστός ενεχυροδανειστής Ριχάρδος Μυλωνάς, έκρινε ότι  «δεν συντρέχει πλέον λόγος διατήρησης της προσωρινής τους κρατήσεως».

Η ανακρίτρια είχε ζητήσει μάλιστα από την αρχή της έγγραφη συναίνεση της εισαγγελίας, η οποία δεν δόθηκε  και για το λόγο αυτό με … όχημα το έγγραφο της δικαστικής λειτουργού  προχώρησαν στην υποβολή αιτήσεων για την αποφυλάκιση των εντολέων τους. καθώς δεν προβλέπεται η καταβολή δασμών για εξαγωγές χρυσού στην Τουρκία, γεγονός που επιβεβαίωσε εγγράφως προς τις ανακριτικές αρχές και η ΑΑΔΕ.

Μετά από όλα αυτά η δικογραφία, που όπως όλα δείχνουν έχει δεχθεί ισχυρό πλήγμα, θα οδηγηθεί στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας, τα μέλη του οποίου με βούλευμά τους θα κρίνουν τις αιτήσεις αποφυλάκισης  και την περαιτέρω ποινική μεταχείριση των κατηγορουμένων.

Η έκδοση του σχετικού βουλεύματος που θα κρίνει και την παραμονή ή μη των κατηγορουμένων στη φυλακή αναμένεται να εκδοθεί στις αρχές της επόμενης εβδομάδας. Από την πλευρά τους μάλιστα , οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων , με βάση και τα διαλαμβανόμενα στις αιτήσεις αποφυλάκισης, επισημαίνουν πως από τη στιγμή που δεν στοιχειοθετείται η κατηγορία της λαθρεμπορίας που οδήγησε τους εντολείς τους στη φυλακή, η συνεχιζόμενη κράτησή τους είναι παράνομη.