Εξι στελέχη των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ αγνοούνται μετά την πιθανολογούμενη σύγκρουση, η αιτία της οποίας είναι ακόμη άγνωστη, δύο αεροσκαφών του Σώματος Πεζοναυτών (USMC) στα ανοικτά των ακτών της Ιαπωνίας το πρωί της Πέμπτης, κατά τη διάρκεια τακτικής και προγραμματισμένης άσκησης, δήλωσαν αμερικανοί αξιωματούχοι.

Το υπουργείο Αμυνας της Ιαπωνίας ανακοίνωσε ότι η ιαπωνική ακτοφυλακή διέσωσε αμερικανό αεροπόρο, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης.

Σύμφωνα με λακωνική ανακοίνωση των Πεζοναυτών, το ατύχημα σημειώθηκε περί τις 02:00 τοπική ώρα (περί τις 19:00 της Τετάρτης ώρα Ελλάδας). Τα αεροσκάφη είχαν απογειωθεί από τη βάση Ιβακούνι και διεξήγαγαν εκπαιδευτικά γυμνάσια όταν σημειώθηκε το ατύχημα, συμπλήρωσε το USMC.

Δεν είναι σαφείς οι συνθήκες

Αμερικανός αξιωματούχος, που μίλησε υπό τον όρο να μην κατονομαστεί, εξήγησε ότι το ένα αεροσκάφος ήταν μαχητικό F/A 18, ενώ το δεύτερο ανεφοδιασμού με καύσιμα εν πτήσει KC-130, με τα μέλη των πληρωμάτων τους να ανέρχονται αθροιστικά σε επτά (σ.σ. 2 και 5, αντίστοιχα).

Δεύτερος αμερικανός αξιωματούχος επιβεβαίωσε ότι μόνο ένα στέλεχος των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων έχει διασωθεί μέχρι στιγμής.

Αξιωματούχοι είπαν, υπό τον όρο να μην κατονομαστούν, ότι ακόμη δεν είναι σαφές πώς μπορεί να προκλήθηκε το ατύχημα ή εάν συνέβη κατά τη διάρκεια ανεφοδιασμού στον αέρα, πάντως δεν υπάρχει καμιά ένδειξη για κάτι ύποπτο. Διενεργείται έρευνα για το συμβάν, πρόσθεσαν.

Σύμφωνα με τους Πεζοναύτες, τουλάχιστον ένα αεροσκάφος έρευνας και διάσωσης των ιαπωνικών ενόπλων δυνάμεων έσπευσε αμέσως στην περιοχή για να πάρει μέρος στην επιχείρηση. Δεν είναι ακόμα γνωστό αν οι αμερικανικές δυνάμεις στην Ιαπωνία συμμετέχουν σε αυτήν.

Οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις διαθέτουν περίπου 50.000 στρατιωτικούς ανεπτυγμένους στην Ιαπωνία.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από