Ισως και σήμερα να υπάρξουν εξελίξεις σχετικά με το θάνατο της άτυχης φοιτήτριας στη Ρόδο που έχει συγκλονίσει όλη την Ελλάδα. Ο πατέρας της κοπέλας έχει μιλήσει ξεκάθαρα για ίχνη στραγγαλισμού και τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι δολοφονήθηκε και μεταφέρθηκε στα βράχια όπου και την πέταξαν.

Τα στοιχεία από το κινητό τηλέφωνο της άτυχης φοιτήτριας, αναμένεται να ρίξουν φως στην υπόθεση. Τελευταίες κλήσεις και μηνύματα αλλά και συνομιλίες στο facebook και φωτογραφίες μπορούν να βοηθήσουν στην εξιχνίαση της τραγικής αυτής υπόθεσης.

Χθες, σύμφωνα με πληροφορίες της Ροδιακής, στο ανακριτικό γραφείο της Λιμενικής Αστυνομίας, προσήχθησαν τρία άτομα, που εκτιμάται ότι γνώριζαν τη φοιτήτρια και μίλησαν μαζί της στο τηλέφωνο το τελευταίο χρονικό διάστημα. Οπως αναφέρει η Δημοκρατική, ειδικό κλιμάκιο του τμήματος ανθρωποκτονιών του Λιμενικού Σώματος, που έφτασε στη Ρόδο εσπευσμένα από την Αθήνα, συνδράμει τις έρευνες των ανακριτικών υπαλλήλων του Τμήματος Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου για την πλήρη εξιχνίαση των συνθηκών κάτω από τις οποίες βρήκε φρικτό θάνατο η 21χρονη φοιτήτρια του Tμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου Ε. Τ. του Ι., κόρη αντιδημάρχου του Δήμου Διδυμότειχου.

Το απόγευμα της Παρασκευής δύο συμφοιτήτριές της κι αφού είχε υποβληθεί δήλωση εξαφάνισης από τους γονείς της, μετέβησαν στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου και επιβεβαίωσαν το μοιραίο.

Χθες ο πατέρας της μετέβη στο νεκροτομείο για την αναγνώριση του πτώματος, ενώ αναμένεται η ολοκλήρωση της ιατροδικαστικής πραγματογνωμοσύνης αλλά και η διενέργεια τοξικολογικών εξετάσεων προκειμένου να διαφωτιστούν πτυχές της περίεργης αυτής υπόθεσης.

Θορυβημένοι είναι οι αξιωματικοί που έχουν επιληφθεί των ερευνών από την πιθανολόγηση ότι ορισμένα σημάδια που φέρει στον λαιμό της παραπέμπουν σε απόπειρα στραγγαλισμού αν και η επίσημη εκδοχή του θανάτου της είναι ο πνιγμός.

Σε έρευνα που έγινε με την συνδρομή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου στην οικία της, στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως, δεν προέκυψαν στοιχεία που θα μπορούσαν να δώσουν απαντήσεις στα αμείλικτα ερωτήματα ενώ κομβικής σημασίας για την πορεία των ερευνών αποτελεί η άρση του απορρήτου των τηλεφωνικών της συνομιλιών, που έχει ήδη παραγγελθεί.

Σημειώνεται εξάλλου ότι το κινητό της τηλέφωνο αν και ο θάνατός της προσδιορίζεται μέχρι και 48 ώρες πριν την ανεύρεση του άψυχου σώματός της, το πρωί της 28ης Νοεμβρίου 2018 στην θαλάσσια περιοχή Φωκίας στους Πεύκους κοντά στο φυλάκιο Γκίνας, σε δύσβατο σημείο, που επισκέπτονται κυρίως ψαράδες, έδειχνε να είναι online στο facebook, προχθές.

Τονίζεται ακόμη ότι δεν έχουν βρεθεί τα ρούχα της ως και άλλα προσωπικά της αντικείμενα πέριξ της παραλίας, ενώ ένα μεγάλο ερωτηματικό για τις αρχές είναι γιατί βρέθηκε στο συγκεκριμένο σημείο.

Επί τούτου υπάρχουν επί του παρόντος εικασίες και πιθανολογείται ότι είτε βρισκόταν με κάποιον άγνωστο με τον οποίο είχε συνάψει εφήμερη σχέση ο οποίος «ξεφορτώθηκε» το πτώμα της στο σημείο αυτό, είτε είχε μεταβεί στο σημείο εκείνο και συνέβη το αποτρόπαιο έγκλημα.

Ο τραγικός πατέρας

Ο πατέρας της φοιτήτριας πάντως, που πήγε στη Ρόδο περιέγραψε με συγκλονιστικό τρόπο στο Πρώτο Θέμα τις στιγμές που έζησε από την πρώτη  στιγμή που έμαθε ότι η κόρη του, που είχε πάει στη Ρόδο για να σπουδάσει, έπεσε -όπως όλα δείχνουν- θύμα δολοφονίας!

«Mίλησα με τον ιατροδικαστή και μου είπε ότι ο θάνατος προήλθε από πνιγμό αλλά είχε εμφανή σημάδια στραγγαλισμού στο λαιμό της το κοριτσάκι μου! Ολα αυτά μου τα είπε προφορικά ο ιατροδικαστής και τώρα περιμένω τις τοξικολογικές εξετάσεις. Την πέταξαν στη θάλασσα και πνίγηκε από τη στιγμή που μπήκε νερό στους πνεύμονες. Την πέταξαν 50 χλμ μακριά από τη Ρόδο» είπε ο κ. Ιωάννης, ο πατέρας της 21χρονης φοιτήτριας μιλώντας αποκλειστικά στο protothema.gr.

«Το μόνο που γνωρίζω ως πληροφορία από το Λιμεναρχείο είναι ότι την Τρίτη το βράδυ, η κόρη μου μιλούσε με μια φίλη της στο facebook και η Ελένη είπε στη φίλη της «θα σου κλείσω τώρα το τηλέφωνο γιατί κάποιος μου χτυπάει την πόρτα».

Προφανώς σε κάποιον άνοιξε την πόρτα, δεν ξέρω πραγματικά τι να πω. Από εκείνο το βράδυ δεν ξαναμίλησε με κανέναν. Την ψάχναμε κι εγώ και η μητέρα της, αλλά μάταια. Την Τετάρτη το πρωί παίρναμε τηλέφωνο κάποιες φιλενάδες της, αλλά δεν γνώριζαν τίποτα. Μετά ανέλαβε η αστυνομία και το Λιμεναρχείο ώσπου τη βρήκαμε νεκρή.

Και συνεχίζει ο πατέρας της κοπέλας: «Δεν είχε κάποια μόνιμη σχέση αλλά είχε τις παρέες της με τις φίλες της. Ό,τι στοιχεία είχα εγώ και η σύζυγός μου, τα δώσαμε στην αστυνομία για να συνεχίσουν τις έρευνες. Δεν μπορώ να γνωρίζω αν αυτός που δολοφόνησε την κόρη μου, ήταν γνωστός της ή άγνωστος. Μακάρι να γνώριζα και να προλάβαινα το κακό. Προσπαθώ να σταθώ στα πόδια μου με όσες δυνάμεις μου έχουν απομείνει για να μπορέσω να βρω το δολοφόνο του παιδιού μου».

Πως βρέθηκε

Η σορός της νεαρής κοπέλας εντοπίστηκε πριν από μερικές ημέρες στην περιοχή «Φώκια» στους Πεύκους της Λίνδου.

Πρόκειται για την 21χρονη φοιτήτρια Ελένη Τοπαλούδη απο το Διδυμότειχο, σπούδαζε τα τελευταία τρία χρόνια στο νησί μας στο τμήμα Μεσογειακών Σπουδών και ήταν ιδιαίτερα κοινωνική και αγαπητή στους φίλους και συμφοιτητές της.

Η αναγνώρισή της έγινε από το τατουάζ που έφερε στη γάμπα του δεξιού της ποδιού, ένα τριαντάφυλλο σε χρώμα μαύρο και κόκκινο, ενώ συγγενείς της ήρθαν στο νησί μας και χθες το μεσημέρι επιβεβαίωσαν την ταυτότητά της και επίσημα.

Πολλά είναι τα ερωτήματα:

Ερωτήματα για το πώς και γιατί βρέθηκε στη  συγκεκριμένη περιοχή (Λίνδο) η οποία μάλιστα είναι και δύσβατη, η 21χρονη βραδινές ώρες και εκτός τουριστικής περιόδου όπου τα πάντα είναι «νεκρά»;

Πήγε με τη θέλησή της ή κάποιος άλλος την ανάγκασε;

Εάν τελικά αποδειχτεί ότι πρόκειται για έγκλημα (όπως όλα δείχνουν), τελέστηκε εκεί ή κάπου αλλού και η άτυχη νεαρή κοπέλα μεταφέρθηκε χωρίς τις αισθήσεις της ή ακόμα και νεκρή και την πέταξαν στη θάλασσα προκειμένου να «κρύψουν» τα ίχνη τους ο δράστης ή οι δράστες;