Η BMW αποκαλύπτει, με τον πιο δυναμικό τρόπο, και συγκεκριμένα στο  Σαλόνι Αυτοκινήτου του Λος Άντζελες, το Vision iNEXT. Όπως αναφέρει και η ίδια, είναι το πιο ολοκληρωμένο, σύγχρονο και προηγμένο τεχνολογικά αυτοκίνητο της, το οποίο θα βγει στους δρόμους το 2021.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα του; Το BMW Vision iNEXT φέρει προηγμένες τεχνολογίες, πρότυπα σχεδιαστικά στοιχεία, κυρίως μέσα στην καμπίνα  του, και το τελευταίο στάδιο της Αυτόνομης οδήγησης, όντας το μελλοντικό «πρόσωπο» της βαυαρικής φίρμας.

Εκτός από την Αυτόνομη Οδήγηση, στο νέο μοντέλο παρελαύνουν οι τελευταία λέξη της υνδεσιμότητας, η ηλεκτροκίνηση και οι υπηρεσίες σε όλα τα επίπεδα εξυπηρέτησης του οδηγού.

Στο εσωτερικό του, όπως αναφέρει η BMW, είναι μια μπουτίκ. Ρο νέο μοντέλο μπορεί, με όπλο την ανέσεις που διαθέτει , να λειτουργεί έως ένας χώρο χαλάρωσης των επιβατών αλλά και του οδηγού, αφού, οι υπηρεσίες αυτόνομης οδήγησης, θα το απαλλάσσουν σχεδόν από κάθε του παρουσία πίσω από το τιμόνι.

Το μοντέλο παραγωγής BMW iNEXT θα κατασκευάζεται στο Εργοστάσιο του Dingolfing από το 2021, όπου την ίδια χρονιά θα κυκλοφορήσει και στους δρόμους.

Στο εσωτερικό του κυριαρχεί το ξύλο, αλλά και το ανώτερης ποιότητας ύφασμα, όπου σε πολλά σημεία θυμίζει το ντιζάιν επίπλων ενός σαλονιού! Η καμπίνα κατακλύζεται από ζεστά, φιλόξενα χρώματα, ενώ στο πίσω τμήμα κυριαρχεί η υφασμάτινη ταπετσαρία.

Άλλο ένα σημαντικό της τεχνολογικής υπεροχής του είναι ότι οι οόνες ή οι διακόπτες περιττεύουν. Η διαχείριση των λειτουργιών γίνεται μέσω επιφανειών από ξύλο ή ύφασμα, όπως η υφασμάτινη ταπετσαρία Jacquard στο BMW Vision iNEXT. Επομένως, ο έλεγχος του αυτοκινήτου προσαρμόζεται πλήρως στις απαιτήσεις οδηγού και επιβατών.