ΣΤΗΝ ΑΕΚ μέχρι το 2020 ο Λαμπρόπουλος. Και δεν έχουμε βέβαια πρωταπριλιά. Η είδηση ανατρέχει στις 12 Απριλίου 2017. Όταν είχε ανακοινωθεί μετά βαΐων και κλάδων η ανανέωση της συνεργασίας του κεντρικού αμυντικού με τους κιτρινόμαυρους. Και το επίσημο σάιτ της ΠΑΕ (aekfc.gr) να αναφέρει σχετικά: «Η ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοινώνει την ανανέωση της συνεργασίας της με τον ποδοσφαιριστή Βασίλη Λαμπρόπουλο για δύο χρόνια με δικαίωμα ανανέωσης για έναν ακόμα χρόνο! Ο κεντρικός αμυντικός της ομάδας μας που εντάχθηκε σε αυτήν το καλοκαίρι του 2014, υπέγραψε το νέο συμβόλαιό του σήμερα στα γραφεία της ΑΕΚ. Αμέσως μετά την υπογραφή του συμβολαίου του, ο Βασίλης Λαμπρόπουλος δήλωσε στο www.aekfc.gr: «Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στη διοίκηση, στον προπονητή μου και στους συμπαίκτες μου που χάρηκαν αυτή την ανανέωση πιο πολύ κι από εμένα. Είναι λογικό να με έχει αγγίξει συναισθηματικά αυτή η πρωτόγνωρη στήριξη στο πρόσωπό μου και θα το ανταποδώσω».

ΑΦΟΥ λοιπόν ο Λαμπρόπουλος δεσμεύεται με συμβόλαιο με την ΑΕΚ μέχρι το 2020, για ποιο λόγο συζητάνε και διαπραγματεύονται μαζί του; Αφού το συμβόλαιό του λήγει στις 30 Ιουνίου 2020, γιατί ο διοικητικός ηγέτης είπε «αυτοί που δε θέλουν ν’ ανανεώσουν να φέρουν ένα ποσό τον Ιανουάριο και να πάνε σε όποια ομάδα θέλουν»; Αφού σύμφωνα με τους ίδιους ο Λαμπρόπουλος έχει για ενάμιση χρόνο ακόμα συμβόλαιο, γιατί ήθελαν ντε και καλά να το ανανεώσουν από τώρα; Γιατί συζητάγανε και παζαρεύανε από το 2018 ενώ το συμβόλαιο λήγει τον Ιούνιο του 2020;

Η ΑΝΑΝΕΩΣΗ βέβαια μέχρι το 2020 ήταν παραμύθι φούρναρης. Σαν το συμβόλαιο του Λάζαρου που δήθεν έληγε τον Ιούνιο του 2019. Με το γνωστό (αλλά προπολεμικό) κόλπο του +1. Κι αν γυρίσουμε λίγο πίσω θα θυμηθούμε το διοικητικό ηγέτη να γίνεται έξαλλος: «Να είναι τίμιος ο Λάζαρος απέναντι σ αυτό που έχει δεσμευθεί κι έχει υπογράψει», «αυτό που έκανε να αθετήσει το λόγο του και την υπογραφή του, δεν θα του το συγχωρήσω ποτέ».

ΜΕ την ΑΕΚ μάλιστα να κυνηγάει την υπόθεση Λάζαρου με το +1 μέχρι τέρμα. Να επιμένει ότι η μονομερής ανανέωση που είχε υπογράψει ο Χριστοδουλόπουλος μέχρι τον Ιούνιο του 2019 είναι ισχυρή και κακώς ο ποδοσφαιριστής υπέγραψε στον Ολυμπιακό. Με το Λάζαρο βέβαια να κερδίζει και στην πρωτόδικη απόφαση και στην έφεση. Και την ΑΕΚ να αποφεύγει επιμελώς να προσφύγει στο Διαιτητικό. Αφού λοιπόν από το Μάιο επιμένεις και φωνάζεις ότι ισχύει το +1. Αφού το κυνηγάς δικαστικά, αφού εσύ ο ίδιος έχεις ανακοινώσει ότι ο Λαμπρόπουλος έχει υπογράψει μέχρι το 2020 γιατί πας πάσο; Γιατί δε βγαίνει κάποιος από την ΑΕΚ να πει «να είναι τίμιος ο Λαμπρόπουλος και να τιμήσει την υπογραφή του»;

ΝΟΜΟΣ είναι στη ζωή. Ό,τι κάνεις το βρίσκεις μπροστά σου. Το +1 πράγματι κάποτε ίσχυε. Το δικαίωμα δηλαδή της ομάδας να ανανεώσει μονομερώς το συμβόλαιο ποδοσφαιριστή (αφού αυτό προβλέπεται στην αρχική συμφωνία). Κάτι που ανατρέχει πλέον στον περασμένο αιώνα. Σαν κόλπο, για να έχουμε τη δυνατότητα να κρατήσουμε για έναν ακόμα χρόνο τον ποδοσφαιριστή, πλέον δεν περνάει. Είναι παλιομοδίτικο. Πήγε να το κάνει με τον Ντίντακ που θα έκοβε ξύλα στα Σπάτα, δεν έπιασε. Πήγε να το κάνει και το επικοινώνησε μάλιστα δυνατά με το Λάζαρο και ηττήθηκε κατά κράτος. Και γι’ αυτό με το Λαμπρόπουλο πήγανε πάσο. Το περιβόητο +1 πήγε στον κάλαθο των αχρήστων. Κι έμεινε μόνο η βαρύγδουπη ανακοίνωση και η φωτογραφία με τον Μαϊστόροβιτς. Το 2020, κιτρινόμαυρη φανέλα θα φοράει ο Λαμπρόπουλος αν στο μεταξύ έχει κάνει μεταγραφή σε ομάδα με τα ίδια χρώματα. Για την Ντόρτμουντ κομματάκι δύσκολο. Για τη Φίτεσε ποτέ δεν ξέρεις.