Μελέτες για την διευθέτηση ρεμάτων, την εκπόνηση υδραυλικών έργων καθώς και την αποτύπωση δικτύου ομβρίων υδάτων σε πέντε περιοχές της Αττικής εγκρίθηκαν με απόφαση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστου  Σπίρτζη. Πρόκειται για έργα που θα συμβάλλουν στην αντιπλημμυρική θωράκιση της Αττικής και συγκεκριμένα σε Αλεποχώρι, Μαγούλα, Ελευσίνα, Μοσχάτο-Ταύρο και στο σιδηροδρομικό δίκτυο που διατρέχει περιοχές της πρωτεύουσας.

Ουσιαστικά, το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, ανταποκρινόμενο στα αιτήματα των Δήμων Μεγαρέων, Ελευσίνας και Μοσχάτου – Ταύρου  καθώς και της ΕΡΓΟΣΕ ενέκρινε το πρακτικό της Κεντρικής Συντονιστικής Επιτροπής (ΚΣΕ), προκειμένου να προχωρήσουν οι αναγκαίες μελέτες και να υλοποιηθούν τα συγκεκριμένα αντιπλημμυρικά  έργα.

Αναλυτικά, έγινε αποδεκτή η αίτηση του Δήμου Μεγαρέων, για την έγκριση εκπόνησης μελέτης οριοθέτησης – διευθέτησης τριών ρεμάτων στην περιοχή Αλεποχωρίου του Δήμου Μεγαρέων, από τον ίδιο το Δήμο Μεγαρέων, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής.

Επίσης, η αίτηση του Δήμου Ελευσίνας για την έγκριση εκπόνησης των εξής μελετών: (α) «Μελέτη οριοθέτησης και διευθέτησης ρέματος Σαρανταπόταμου σε μη οριοθετημένα τμήματα ΔΕ Μαγούλας» και (β) «Μελέτη οριοθέτησης και διευθέτησης ρέματος Μικρό Κατερίνι ΔΕ Μαγούλας», από τον ίδιο το Δήμο Ελευσίνας, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής. Ακόμη, εγκρίθηκε η δημοπράτηση και κατασκευής του έργου «Προστασία επικινδύνως ετοιμόρροπου πρανούς σε όχθη Σαρανταπόταμου» από τον ίδιο το Δήμο Ελευσίνας.

Δεκτή έγινε η αίτηση της Διεύθυνσης Μελετών της ΕΡΓΟΣΕ Α.Ε. για την έγκριση εκπόνησης των υδραυλικών μελετών, στο πλαίσιο της συνολικής μελέτης με τίτλο «Μελέτες για την Ανακαίνιση και Αναβάθμιση της υφιστάμενης Διπλής Σιδηροδρομικής Γραμμής μεταξύ εξόδου Σ.Κ.Α. και εξόδου Σ.Σ Οινόης, Ανακατασκευή Σήραγγας στην περιοχή Αγίου Στεφάνου Αττικής και κατασκευή Κ.Δ. στον υφιστάμενο Σ.Σ Αλιάρτου» που θα υλοποιηθεί από την ίδια την ΕΡΓΟΣΕ.

Τέλος, εγκρίθηκε η αίτηση του Δήμου Μοσχάτου – Ταύρου, για την εκπόνηση μελέτης με τίτλο: «Αποτύπωση Δικτύου Ομβρίων και έρευνα για την επέκταση του στα όρια του Δήμου» από τον ίδιο το Δήμο Μοσχάτου – Ταύρου.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από