Ο ιταλός υπουργός Εργασίας και πολιτικός αρχηγός του κινήματος Πέντε Αστέρων Λουίτζι Ντι Μάιο αναφέρθηκε και πάλι στον νέο ιταλικό προϋπολογισμό και στις διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

«Το θέμα δεν είναι οι αριθμοί αλλά οι πολίτες. Η βοήθεια στους άνεργους, η μείωση της ηλικίας για να μπορεί να βγει κανείς στη σύνταξη, οι βοήθειες προς τις επιχειρήσεις και προς τους πολίτες που έχασαν λεφτά εξαιτίας των τραπεζών, είναι μέτρα που δεν μπορούμε να καταργήσουμε», δήλωσε ο Ντι Μάιο.

Παράλληλα, ο γραμματέας της Λέγκα και υπουργός Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι τόνισε ότι «η κυβέρνηση εφαρμόζει την κοινή λογική, η οποία δεν εμμένει σε διαφορές του 0,1% σε ό,τι αφορά το έλλειμμα».
«Αν στις Βρυξέλλες πιστεύουν ότι θα κρατούν αιχμάλωτη μια κυβέρνηση και εξήντα εκατομμύρια Ιταλούς για μια διαφορά του 0,1%, είμαστε διατεθειμένοι να τους αφαιρέσουμε κάθε άλλοθι», πρόσθεσε ο γραμματέας της Λέγκας.

Παρά τους γνωστούς τόνους, οι πολιτικοί αναλυτές συμφωνούν στη διαπίστωση ότι διαφαίνεται μια νέα διάθεση, η οποία μπορεί να οδηγήσει, τελικά, σε συμφωνία της κυβέρνησης Λέγκας και Πέντε Αστέρων με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από