Το Κόμμα Εθνικιστικού Κινήματος (MHP) στην Τουρκία θα υποστηρίξει τους υποψηφίους του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις τοπικές εκλογές και σε τρεις πόλεις αποφασιστικής πολιτικής σημασίας, σύμφωνα με τον ηγέτη του MHP.

Οι τοπικές εκλογές θα πραγματοποιηθούν τον επόμενο χρόνο, ενώ τα δύο κόμματα συγκρότησαν μία πολιτική συμμαχία, πριν από την διεξαγωγή των προεδρικών εκλογών, τον Ιούνιο.

Ωστόσο, έχουν διαφορετικές απόψεις, σχετικά με μία πρόταση του MHP για την χορήγηση αμνηστίας σε έναν αριθμό φυλακισμένων εγκληματιών.

Πριν από έναν μήνα, ο ηγέτης του MHP Ντεβλέτ Μπαχτσελί, είχε δηλώσει ότι το κόμμα του δεν θα επιδιώξει μια πολιτική συμμαχία με το AKP στις δημοτικές εκλογές του Μαρτίου 2019.

Οι δηλώσεις του αυτές, είχαν προκαλέσει πτώση της συναλλαγματικής ισοτιμίας της τουρκικής λίρας, ενισχύοντας τον σκεπτικισμό για το ενδεχόμενο πρόκλησης πολιτικής αστάθειας.

Ωστόσο, ο Μπαχτσελί ανακοίνωσε σήμερα την αλλαγή αυτής της πολιτικής θέσης, δηλώνοντας ότι το MHP δεν θα έχει δικούς του υποψηφίους για τους δήμους της Κωνσταντινούπολης, της Άγκυρας, αλλά και της Σμύρνης, που είναι οι τρεις μεγαλύτερες τουρκικές πόλεις.