«Το ελληνικό έθνος δεν είναι ουδετερόθρησκο. Είναι ομόθρησκο και ομόδοξο» δηλώνει στα «Παραπολιτικά» ο μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, συναντήσαμε τον μητροπολίτη Πειραιώς, κ. Σεραφείμ, μόλις λίγες ημέρες μετά τα γεγονότα που ακολούθησαν τη συμφωνία Τσίπρα – Ιερώνυμου στο εσωτερικό της Εκκλησίας της Ελλάδος, όπου ο μητροπολίτης και αρκετοί άλλοι ιεράρχες πρωτοστάτησαν στην τεκμηριωμένη αποδόμηση των προταθέντων από τον πρωθυπουργό και τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών 15 σημείων «σύγκλισης» Πολιτείας – Εκκλησίας.

Η συμφωνία αυτή δεν προετοιμάστηκε επαρκώς από το νομικό τιμ του Αρχιεπισκόπου, με αποτέλεσμα να έχει πολλά και σημαντικά νομικά κενά, αναφέρει ο μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ, επισημαίνοντας τους κινδύνους να πάψει η Εκκλησία να είναι Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου.

Ο ίδιος, ευφυής και άριστος γνώστης και χειριστής της ελληνικής γλώσσας, σχολιάζοντας το ενδεχόμενο να νομοθετήσει μονομερώς η κυβέρνηση την επίμαχη «συμφωνία», δηλώνει ότι αυτό είναι «μια ερμηνεία μεταφυσικής υφής», ενώ, υποστηρίζοντας τον χαρακτήρα του ελληνικού έθνους ως «ομόθρησκου και ορθόδοξου» , τονίζει ότι η Αριστερά έχει διαχρονικά διεθνιστικά οράματα και ινδάλματα, που γκρεμίστηκαν το 1990 με το τείχος του αίσχους. Ο σεβασμιότατος καταλήγει λέγοντας όλο νόημα ότι «το εργοστάσιο του κομμουνισμού έκλεισε». Ο δυναμικός ιεράρχης δεν αποφεύγει να σχολιάσει τα σενάρια διαδοχής του κ. Ιερώνυμου, ενώ δίνει συγχώρεση στη δημοσιογράφο Κατερίνα Ακριβοπούλου, που, ενώ τον χαρακτήρισε «ακροδεξιό», στη συνέχεια τού ζήτησε συγγνώμη, αποδίδοντας τους χαρακτηρισμούς στον… πυρετό που είχε.