Νέο ηχητικό ντοκουμέντο με τον σαουδάραβα πρίγκιπα διάδοχο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν να δίνει οδηγίες «να σιγήσει ο Τζαμάλ Κασόγκι το συντομότερο δυνατόν» έχει στην κατοχή της η CIA.

Αυτό τουλάχιστον γράφει την Πέμπτη η τουρκική Hurriyet Daily News, επικαλούμενη ανώνυμες πηγές.

Η εφημερίδα επικαλείται έναν προβεβλημένο τούρκο αρθρογράφο, ο οποίος υποστηρίζει ότι η επικεφαλής της CIA Τζίνα Χάσπελ είχε «αφήσει να εννοηθεί» ότι υπάρχει αυτή η ηχογράφηση κατά τη διάρκεια επίσκεψής της στην Άγκυρα τον περασμένο μήνα.

«Γίνεται συζήτηση για μια άλλη ηχογράφηση», ανέφερε συγκεκριμένα στο άρθρο του ο δημοσιογράφος της Hurriyet Αμπντουλκαντίρ Σελβί υποστηρίζοντας ότι το εν λόγω τηλεφώνημα ήταν μεταξύ του πρίγκιπα Μοχάμεντ και του αδελφού του, του πρεσβευτή της Σαουδικής Αραβίας στην Ουάσινγκτον.

«Λέγεται ότι ο πρίγκιπας διάδοχος έδωσε εντολές να ‘σωπάσει ο Τζαμάλ Κασόγκι το συντομότερο δυνατόν’ «, σε τηλεφώνημά του το οποίο κατέγραψε η αμερικανική υπηρεσία.

Ένας τούρκος αξιωματούχος, με τον οποίον επικοινώνησε το Reuters, απάντησε ότι δεν έχει πληροφορίες για τέτοια ηχογράφηση.

Το Ριάντ έχει δηλώσει ότι ο ντε φάκτο ηγέτης της Σαουδικής Αραβίας δεν γνώριζε από πριν για τον φόνο του Κασόγκι στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στις 2 Οκτωβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι ο Κασόγκι δολοφονήθηκε στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στις 2 Οκτωβρίου σε μια επιχείρηση η οποία όπως κατήγγειλε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν διατάχθηκε από το υψηλότερο κλιμάκιο της σαουδαραβικής ηγεσίας.

Έπειτα από πολυάριθμες αντικρουόμενες εξηγήσεις, το Ριάντ ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι ο σαουδάραβας δημοσιογράφος δολοφονήθηκε και το πτώμα του διαμελίστηκε όταν απέτυχαν οι διαπραγματεύσεις για να τον πείσουν να επιστρέψει στη Σαουδική Αραβία.