Με νέο «Αττίλα» απειλεί τους ελληνοκύπριους η πρόεδρος του ακροδεξιού «Καλού Κόμματος» (IYI) της Τουρκίας, Μεράλ Ακσενέρ, διαμηνύοντας ταυτόχρονα ότι η Κύπρος «είναι και θα παραμείνει τουρκική».

Μιλώντας στην τουρκική Εθνοσυνέλευση, η πρώην υποψήφια για την προεδρία και πολιτική αντίπαλος του τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έκανε λόγο για ιμπεριαλιστές που σκαρώνουν παιχνίδια στην Κύπρο μέσω των αποθεμάτων πετρελαίου και αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο.

«Μην ξεχνάτε ότι, αν χρειαστεί, η Αϊσέ θα ξαναπάει διακοπές, και η Κύπρος είναι και θα παραμείνει τουρκική», ανέφερε η ακροδεξιά πολιτικός σε μια ξεκάθαρη απειλή.

Υπενθυμίζεται ότι η φράση η «Αϊσέ θα πάει διακοπές» ήταν το συνθηματικό για να ανάψει το πράσινο φως και να ξεκινήσει ο Αττίλας για την Κύπρο.

Σημειώνεται ότι οι προκλητικές δηλώσεις της Μεράλ Ακσενέρ έρχονται μετά την νέα πρόκληση της Άγκυρας, με την χθεσινή «εισβολή» του τουρκικού ερευνητικού πλοίου Barbaros στην κυπριακή ΑΟΖ.

Τέλος υπενθυμίζεται ότι το αμερικανικό ΥΠΕΞ έστειλε σήμερα ένα αυστηρό μήνυμα στην Άγκυρα, επισημαίνοντας ότι οι ΗΠΑ αποθαρρύνουν τις όποιες ενέργειες αυξάνουν τις εντάσεις στην Ανατολική Μεσόγειο.