Ο Τσάβι Πασκουάλ έδωσε τη δική του εκδοχή στην κριτική που δέχεται ο Παναθηναϊκός, με τον τεχνικό των «πρασίνων» να στέκεται και στην σπουδαία εμφάνιση του Νίκου Παππά.

«Χωρίς αμφιβολία, να ευχαριστήσουμε τον κόσμο για την υποστήριξη σε όλες τις στιγμές, καλές και κακές. Πιστεύω παίξαμε καλύτερα από την διαφορά των 9 πόντων. Έχουμε ασίστ-λάθη 19-4, είναι εντυπωσιακή αντιστοιχία. Μόνο οι βολές και τα ελεύθερα σουτ με τα χαμηλά ποσοστά δικαιολογούν την εικόνα του πρώτου ημιχρόνου. Στο 2ο μέρος κάναμε σωστά την δουλειά μας στην άμυνα. Βρήκαμε έμπνευση από παίκτες και κυρίως τον Παππά» είπε αρχικά στη συνέντευξη Τύπου ο Πασκουάλ.

Για την εικόνα στο δεύτερο μέρος που είναι βελτιωμένη και την κριτική: «Δεν είμαι σίγουρος ότι δεν έχουμε βρει τον ρυθμό μας. Ίσως είμαστε αυτή η ομάδα, αυτό που δείχνουμε κάθε μέρα. Αν δεν είμαστε συμπαγείς, πρέπει να δουλέψουμε και να γίνουμε. Δεν πιστεύω σε θεωρίες, είμαστε αυτό που είμαστε. Έχουμε κάνει ωραία πράγματα. Πριν την Εφές ήμασταν η 3η άμυνα και η 6η επίθεση στην Euroleague, είχαμε χάσει ένα ματς στην παράταση και ένα στον πόντο. Όλα είναι σχετικά. Είχαμε κριτική στους παίκτες στη θέση «2». Έδειξαν σήμερα ότι έχουν το επίπεδο να παίξουν. Είναι μακρά σεζόν. Έχουμε πολλά πράγματα να κάνουμε. Πρέπει να είμαστε σοβαροί και να ξέρουμε ότι παίζουμε με κάποιον ικανό αντίπαλο, να ανακτήσουμε την αυτοπεποίθησή μας. Το πρόβλημα είναι η αποτελεσματικότητα».

Για τον Παππά και αν πρέπει να ξεκινάει από τον πάγκο: «Όταν είναι στο γήπεδο έχει την κατάλληλη νοοτροπία. Έχει δύναμη, όταν είναι «ζεστός» μπορεί να σκοράρει σε κάθε κατάσταση. Σήμερα έπαιξε εξαιρετικά. Παίζει καλά στα τελευταία ματς με τον Ολυμπιακό. Έχει αυτοπεποίθηση στις δυνατότητές του, εξετάζει ό,τι ανοίγεται μπροστά του. Πρέπει να δουλέψουμε πως θα είναι καλοί σε όλα τα ματς. Όταν οι παίκτες μου παίζουν καλά, λέω τα ίδια πράγματα να συνεχίσουν έτσι. Όταν παίζουν άσχημα, να αλλάξουν αυτό που πρέπει».