Αρνητική ήταν η απόφαση του Εισαγγελέα Εφετών στην αίτηση αποφυλάκισης του καταδικασμένου για τη δράση του στη «17 Νοέμβρη», Σάββα Ξηρου. Ο εισαγγελέας Οδυσσέας Τσορμπατζόγλου εκτιμά ότι εάν ο Σάββας Ξηρός αποφυλακιστεί, τότε «θα καταστεί πόλος έλξεως, καθοδηγητής και ιδεολογικός στρατολόγος».

Επίσης θεωρεί πως το πρόβλημα είναι πως ο Ξηρός δεν έχει μετανοήσει, και αυτό φαίνεται, «καθόσον οι κατά καιρούς δηλώσεις από μέρους του προσχηματικής και υποκριτικής συγγνώμης δεν πείθουν» και «επ’ αυτού αν αφεθεί ελεύθερος θα καταστεί πόλος έλξεως, καθοδηγητής και ιδεολογικός στρατολόγος», σύμφωνα με ρεπορτάζ της RealNews.

Για τον εισαγγελέα το ερώτημα παραμένει αν ο Ξηρός έπαυσε να αποτελεί κίνδυνο για την κοινωνία, ενώ για το 95% της αναπηρίας του λόγω της τυφλότητάς του αναφέρει ότι η απουσία όρασης ως αίσθηση αποδυναμώνει εν μέρει τον άνθρωποι. Ωστόσο, στην περίπτωση αυτή, πέραν της όρασης, δεν γίνεται λόγος για τις υπόλοιπες τρεις, όπως την ακοή, τη γεύση και την όσφρηση, ενώ για την αφή επίσης δεν συνάγεται ειδικότερο, πέραν τις μερικής αναπηρίας στο ένα από τα δύο άκρα.

Ο Σάββας Ξηρός έχει καταδικαστεί σε πέντε φορές ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη για συμμετοχή σε πέντε δολοφονίες, εκρήξεις και ληστείες. Έχει εκτίσει 16 χρόνια από την ποινή του. Κατέθεσε αίτηση αποφυλάκισης τον Οκτώβριο, επικαλούμενος διατάξεις του νόμου Παρασκευόπουλου για απολύσεις υπό όρους από την φυλακή, καταδίκων που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας. Ζήτησε να αποφυλακιστεί για λόγους υγείας, καθώς σύμφωνα με πιστοποιητικό του ΚΕΠΑ, έχει 95% αναπηρία.