Ευχαριστημένος από την προσπάθεια των διεθνών και το νικηφόρο ντεμπούτο (1-0) απέναντι στη Φινλανδία, αλλά και απογοητευμένος που δεν ήρθε το δεύτερο γκολ, προκειμένου να παραμείνει ζωντανός ο στόχος της πρώτης θέσης, ήταν ο Άγγελος Αναστασιάδης.

«Το βασικότερο ήταν να δείξουμε στον κόσμο πως είμαστε εδώ γιατί αγαπάμε αυτή την ομάδα. Έγινε 100% αλλά θα είναι μεγάλο κέρδος αν θα συνεχιστεί. Είμαι βέβαιος, γιατί τα παιδιά είναι πολύ καλά, ταλέντο υπάρχει και αν υπάρχει και η θέληση τα πράγματα θα είναι πολύ αισιόδοξα για όλους μας», σχολίασε ο 65χρονος ομοσπονδιακός τεχνικός.

«Είμαι ικανοποιημένος από την προσπάθεια αλλά και στενοχωρημένος. Υπάρχουν κάποια βασικά πράγματα, που αν τα είχαμε σήμερα στο παιχνίδι μας, θα μπορούσαμε να έχουμε περισσότερες προϋποθέσεις. Δεν είχαμε αυτοσυγκέντρωση και αυτοπεποίθηση. Αυτά δεν τα ζητάει ο Αναστασιάδης, τα ζητάει το ποδόσφαιρο», πρόσθεσε.

Στον αγώνα της προσεχούς Κυριακής (18/11) με την Εσθονία, ο 65χρονος προπονητής θα δει νέους παίκτες. «Την Κυριακή, που θα υπάρξουν αλλαγές, θα δούμε αν αυτά τα παιδιά μπορούν να κατανοήσουν αυτά για τα οποία συζητάμε. Δεν θέλουμε να χάσουμε, είναι αυτονόητο, αλλά θα πρέπει να δούμε και κάποια άλλα παιδιά», είπε.

Και συνέχισε: «Ο χρόνος θα είναι υπέρ μας. Ο προπονητής της Εθνικής δουλεύει σε καθημερινή βάση. Είναι πολλά τα πράγματα που μπορούμε να κάνουμε ακόμη κι όταν δεν έχουμε αγωνιστικές υποχρεώσεις, για να κάνουμε το λίγο χρόνο που έχουμε να γίνει περισσότερος, προκειμένου να γνωριστούμε καλύτερα».

Όσον αφορά στην έδρα που θα χρησιμοποιήσει η Εθνική στα προκριματικά του Euro 2020, αλλά και τη λιγοστή προσέλευση των φιλάθλων, είπε: «Συζητείται πολύ το θέμα της έδρας. Υπάρχουν κάποιες σκέψεις, αλλά δεν είμαι αρμόδιος να απαντήσω. Υπάρχουν και θέματα γηπεδικά, υποδομής, αλλά θα εξαρτηθεί και από την κλήρωση που θα γίνει στις αρχές του Δεκέμβρη. Να μην κατηγορούμε όμως τον κόσμο που δεν έρχεται. Τον κόσμο τον φέρνεις ή τον διώχνεις εσύ. Γι΄ αυτό λοιπόν, ας μη ρίχνουμε την ευθύνη στον κόσμο. Ο κόσμος καταλαβαίνει πολύ εύκολα το ψέμα».

Στον επίλογο, υπογράμμισε ότι θα έχει στραμμένα τα μάτια του και στην Εθνική Ελπίδων: «Την Τρίτη θα είναι στην Αυστρία για τις Ελπίδες. Είναι πρωταρχικός ρόλος του ομοσπονδιακού προπονητή. Κάποια παιδιά δεν ήρθαν λόγω των υποχρεώσεων της Εθνικής Ελπίδων. Θα παρακολουθώ την ομάδα, διακριτικά, αλλά θα είμαι εκεί.