Στο Κατάστημα Κράτησης Νέων Αυλώνα γιόρτασε σήμερα την επέτειο της 17ης Νοεμβρίου ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων  Μιχάλης Καλογήρου. Ειδικότερα, παρακολούθησε τη σχολική γιορτή του Γυμνασίου – Λυκείου που λειτουργεί στο Κατάστημα, στην οποία παρουσιάστηκαν τραγούδια, αφηγήσεις αλλά και θεατρικά δρώμενα από κρατουμένους – μαθητές.

Στη συνέχεια ο υπουργός παρέδωσε επαίνους, που συνοδεύονται και από χρηματικά βραβεία, στους δύο κρατουμένους-μαθητές του Καταστήματος που πέτυχαν πρόσφατα μέσω πανελλαδικών εξετάσεων την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Ο υπουργός αφού ευχαρίστησε του μαθητές και τους εκπαιδευτικούς για τη γιορτή τόνισε: «αυτή την ημέρα μνήμης το γεγονός ότι βρισκόμαστε εδώ είναι ένα σήμα για την υποστήριξη που οφείλουμε να δίνουμε στις εκπαιδευτικές δομές, στα καταστήματα κράτησης και στους νέους ανθρώπους γιατί ο τρόπος που η πολιτεία συμπεριφέρεται στους νέους, είτε είναι ελεύθεροι είτε είναι φυλακισμένοι, δείχνει την ποιότητα των θεσμών της».

Παράλληλα, μετά την εκδήλωση ο Γενικός Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής Ευτύχης Φυτράκης ενημερώθηκε αναλυτικά από στελέχη της ΚΤΥΠ Α.Ε. για τα έργα που διεξάγονται και αυτά που πρόκειται να αρχίσουν στο κατάστημα με σκοπό τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των κρατουμένων και εργασίας των υπαλλήλων.