Ένα ακόμα ένα θύμα του bullying και του ρατσισμού είναι ο 15χρονος μαθητής σχολείου της Αργυρούπολης, ο οποίος την προηγούμενη εβδομάδα επιχείρησε να βάλει τέλος στη ζωή.

Φίλοι του 15χρονου σπάνε τη σιωπή τους, λίγες ημέρες μετά το τραγικό περιστατικό, αποκαλύπτοντας την τραγική καθημερινότητα που βίωνε ο φίλος τους. «Τον κορόιδευαν το παιδί άσχημα. Το έβριζαν. Το χτυπούσαν. Πήρε μία στιγμιαία απόφαση και πιστεύουμε να μην το ξανακάνει αυτό», είπε στην κάμερα του τηλεοπτικού σταθμού OPEN φίλος του 15χρονου.

«Έχω μάθει ότι τον χτυπάνε και τον βρίζουν εξωσχολικοί και ότι προσπάθησε να αυτοκτονήσει», λέει άλλος μαθητής του σχολείου.

«Γνωρίζω ότι το παιδί δεχόταν bullying και για το λόγο αυτό προσπάθησε να κάνει απόπειρα αυτοκτονίας. Στο διαδίκτυο, είχαν φτιάξει ένα ψεύτικο προφίλ του παιδιού όπου το καρόιδευαν πολύ άσχημα και τα σχόλια ήταν πολύ σκληρά κι όλο αυτό έκανε πολύ κακό στην ψυχολογία του» θα πει ακόμα μια φίλη του 15χρονου στο Πρώτο Θέμα.

«Επίσης δεχόταν πολλά ρατσιστικά σχόλια για την καταγωγή του κι από ό,τι έμαθα αργότερα , οι γονείς του είδαν ότι υπήρχαν κι απειλητικά μηνύματα στο ψεύτικο προφίλ του , για τη ζωή του. Δεν τον έκανε κανείς παρέα στο σχολείο, δεν του μιλούσε κανείς ,πολλές φορές τον βλέπαμε μόνο και σιωπηλό. Αυτό το ψεύτικο προφίλ που το έφτιαξαν αυτοί που του ασκούσαν σκληρό bullying, τον οδήγησε στο να κάνει απόπειρα αυτοκτονίας» συνεχίζει.

Οι αποκαλύψεις δεν σταματούν εδώ. Φίλη της αδελφής του αποκάλυψε στην εκπομπή «Μαζί σου» ότι κάποιοι είχαν δημιουργήσει ένα ψεύτικο προφίλ του 15χρονου στο Instagram χωρίς ο ίδιος να το γνωρίζει.

Σε αυτό είχαν πάρει φωτογραφίες του από τα δικά του social media. Στο σημείο που φαίνεται η τοποθεσία είχαν βάλει μια χώρα από την οποία πιθανόν να κατάγεται ο μαθητής και τον εμφάνιζαν να κάνει αναρτήσεις για τις οποίες ο ίδιος δεν είχε ιδέα.

Σε μία από αυτές, οι άνθρωποι που είχαν δημιουργήσει το ψεύτικο προφίλ έγραφαν παριστάνοντας  τον 15χρονο: «Εγώ και η οικογένειά μου είμαστε γύφτοι. … σε γουστάρω και σε … για ένα κουλούρι».

Η συγκεκριμένη μάλιστα ανάρτηση είχε πάρει και πέντε like, ενώ συνοδεύονταν και από ρατσιστικά σχόλια.

Σύμφωνα πάντα με τη μαρτυρία, όταν ο μαθητής έμαθε για την ύπαρξη του ψεύτικου προφίλ στο οποίο τον κορόιδευαν τόσο για την καταγωγή του, όσο και για τις σεξουαλικές του προτιμήσεις, ζήτησε βοήθεια από τους καθηγητές του, χωρίς όμως κανείς να του δώσει σημασία.

Για μήνες το παιδί έβλεπε να τον κοροϊδεύουν με τον πιο αισχρό τρόπο και προσπαθούσε να αντέξει την ψυχολογική βία την οποία δεχόταν από συμμαθητές και εξωσχολικούς μέχρι που δεν άντεξε.

Μάλιστα, με αφορμή την νέα απόπειρα αυτοκτονίας, στο OPEN μίλησε και ο πατέρας του 15χρονου Νικόλα που οδηγήθηκε στην αυτοκτονία τον περασμένο Ιούλιο: «Όταν σε μία σχολική μονάδα υπάρχει ένα τραγικό συμβάν, η σχολική αυτή μονάδα θα πρέπει να είναι σε μία λίστα υψηλού κινδύνου και να υπάρχουν όλες οι απαραίτητες δομές. Συγχωρήστε με αλλά δεν είμαι ήρεμος. Γράφω και τα χέρια μου τρέμουν. Τι άλλο πρέπει να γίνει; Κάντε τη δουλειά σας».