Μια Γερμανίδα που συνελήφθη τον Ιούνιο στην Τουρκία καταδικάστηκε την Τετάρτη σε κάθειρξη έξι ετών και τριών μηνών για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο δικηγόρος της Μουσταφά Πεκιόζ.

Η Χοζάν Τζανέ, μια τραγουδίστρια κουρδικής καταγωγής από την Κολωνία, το πραγματικό όνομα της οποίας είναι Σαϊντέ Ινάτς, συνελήφθη την 23η Ιουνίου στην Τουρκία, ενώ συνόδευε το φιλοκουρδικό κόμμα HDP στην προεκλογική εκστρατεία του για τις προεδρικές και βουλευτικές εκλογές της 24ης Ιουνίου.

Ο συνήγορος της Γερμανίδας είπε ότι θα εφεσιβάλει την καταδικαστική απόφαση, την οποία ανακοίνωσε σήμερα δικαστήριο στην Αδριανούπολη σε βάρος της πελάτισσάς του.

Σύμφωνα με την οικογένειά της, η κατηγορούσα αρχή βασίστηκε σε φωτογραφίες όπου εκείνη εμφανίζεται μαζί με μαχητές των YPG, της κουρδικής πολιτοφυλακής της Συρίας, η οποία σύμφωνα με την Άγκυρα συνδέεται με το Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK).

Όμως, σύμφωνα με συγγενείς της Ινάτς, αυτές οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν για τις ανάγκες ενός ντοκιμαντέρ, το οποίο εκείνη έκανε με θέμα τις διώξεις των Γεζίντι από την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ.