Αντίστροφα αρχίζει να μετρά ο χρόνος για την ποινική αξιολόγηση της υπόθεσης για τη Folli Follie.

Η οικογένεια Κουτσολιούτσου και επτά ακόμα πρόσωπα που είχαν κληθεί με την ιδιότητα του υπόπτου τέλεσης αξιόποινης πράξης παρέδωσαν υπομνήματα με τις έγγραφες εξηγήσεις τους για δύο κακουργηματικές πράξεις (απάτη σε βάρος του επενδυτικού κοινού και ξέπλυμα μαύρου χρήματος), δια των συνηγόρων τους, στον επίκουρο οικονομικό εισαγγελέα Γιάννη Δραγάτση.

Ο εισαγγελικός λειτουργός θα μελετήσει τα υπομνήματα των 10 υπόπτων και αφού αξιολογήσει το  αποδεικτικό υλικό της έρευνας του, αναμένεται να αποφασίσει εάν θα προχωρήσει στην άσκηση ποινικών διώξεων ή όχι, για αυτό το πρώτο σκέλος της υπόθεσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες η οικογένεια Κουτσολιούτσου  στα υπομνήματα των εξηγήσεων τους αρνήθηκαν τις κατηγορίες και περιορίστηκαν να αναπτύξουν τα νομικά επιχειρήματα τους για τη μη στοιχειοθέτηση του αδικήματος της απάτης.

Το ζεύγος Κουτσολιούτσου άλλωστε  δια των συνηγόρων του έχει δηλώσει  πως είναι πρόθυμο να εμφανιστεί ενώπιον του εισαγγελέα  και να απαντησει στις ερωτήσεις του όταν ολοκληρωθεί στο σύνολο της η έρευνα και θα είναι σε θέση να γνωρίζει όλο το αποδεικτικό υλικό.

Με την ιδιότητα του υπόπτου για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και απάτη έδωσαν επίσης εξηγήσεις  ο οικονομικός διευθυντής και ο διευθυντής του λογιστηρίου της εταιρείας, ακόμα τρία μέλη του ΔΣ την επίδικη περίοδο, ο επικεφαλής της θυγατρικής του Ομίλου στην Ασία και ο ορκωτός λογιστής που φέρεται να παρουσίασε παραποιημένα οικονομικά στοιχεία στον ισολογισμό του 2017.

Οι πλειονότητα των ελεγχομένων προσώπων φέρεται  να “έδειξε” ευθύνες στη μακρινή Ασία και στο γκρουπ του Ομίλου με τις 18 θυγατρικές εταιρείες, υποστηρίζοντας ότι από εκεί προέρχονταν τα οικονομικά στοιχεία που τώρα θεωρούνται παραποιημένα.