Περίπου το 95% της συμφωνίας του Brexit έχει επιτευχθεί αλλά το υπόλοιπο 5% είναι δύσκολο και άρα είναι ασαφές το πότε θα ολοκληρωθούν οι συνομιλίες, δήλωσε την Τρίτη ο υπουργός Εξωτερικών Τζέρεμι Χαντ στο Reuters.

«Δεν μπορώ να απαντήσω αυτή την ερώτηση διότι είναι μια διαπραγμάτευση, υπάρχουν δύο πλευρές σε μία διαπραγμάτευση. Δεν έχουμε ακόμα μια λύση», δήλωσε ο Χαντ στο Reuters στο Ριάντ.

«Νομίζω και ότι οι δύο πλευρές βρίσκουν ενθαρρυντικό το γεγονός ότι έχουν συμφωνηθεί τόσα πολλά», δήλωσε. «Έχει χρησιμοποιηθεί το ποσοστό 95% και αυτό είναι μάλλον ακριβές. Το 5%, ωστόσο, είναι ένα δύσκολο 5% άρα δεν γνωρίζουμε πότε θα είναι δυνατόν να ολοκληρώσουμε αυτές τις διαπραγματεύσεις».

«Παραμένω πεπεισμένος ότι είναι δυνατή μια λύση αλλά αυτή είναι η τελική κρίσιμη περίοδος», δήλωσε ο Χαν.

Την ίδια στιγμή ο Ντέιβιντ Λίντιγκτον, υπουργός παρά τω πρωθυπουργό, που είναι αρμόδιος για ευρωπαϊκές υποθέσεις, δήλωσε ότι μια συμφωνία για το Brexit συνεχίζει να είναι δυνατή μέσα στις επόμενες 24 ή 48 ώρες.

«Δεν έχουμε φθάσει ακόμα εκεί», δήλωσε ο Λίντινγκτον στο ραδιόφωνο του BBC. «Είμαστε πολύ κοντά τώρα. Η πρωθυπουργός έχει πει ότι δεν μπορεί να είναι μια συμφωνία με οποιοδήποτε κόστος».

Ερωτηθείς εάν εννοεί ότι είναι πιθανή μια συμφωνία εντός των επόμενων 24 ή 48 ωρών, δήλωσε: «Είναι ακόμα δυνατή αλλά όχι εντελώς σίγουρη, νομίζω ότι αυτό τα λέει όλα. Συγκρατημένα αισιόδοξος».