Η Σουζάνα Ντίνατζ, ανώτατο στέλεχος της οργάνωσης μέσων ενημέρωσης «Discovery», είναι η νέα διευθύνουσα σύμβουλος της Premier League, αντικαθιστώντας τον Ρίτσαρντ Σκούνταμορ, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη η ανώτατη αρχή του αγγλικού ποδοσφαίρου.

Η Ντινατζ παραμένει στην θέση του παγκόσμιου προέδρου της Animal Planet, ενώ στο παρελθόν έχει εργαστεί ως πρόεδρος της Discovery Networks UK και της Ιρλανδίας. Όπως ανακοινώθηκε από την Premier League η Ντινατζ θα ξεκινήσει το νέο της ρόλο στις αρχές του επόμενου έτους, σε ημερομηνία που δεν έχει ακόμη συμφωνηθεί με την Discovery.

«Είμαι ενθουσιασμένη από την προοπτική να αναλάβω αυτόν τον φανταστικό ρόλο», δήλωσε η πρώτη γυναίκα που κατέχει τη συγκεκριμένη θέση και πρόσθεσε: «Η Premier League σημαίνει τόσα πολλά σε πολλούς ανθρώπους. Αντιπροσωπεύει την κορυφή του επαγγελματικού αθλητισμού και η ευκαιρία να ηγηθώ σε μία τέτοια δυναμική και εμπνευσμένη οργάνωση είναι ένα μεγάλο προνόμιο. Με την υποστήριξη των συλλόγων και της ομάδας, ανυπομονώ να επεκτείνω την επιτυχία της Ένωσης για τα επόμενα χρόνια».

Ο εκτελεστικός διευθυντής, Σκούνταμορ, ο οποίος βρισκόταν στην κορυφή του οργανισμού εδώ και σχεδόν 20 χρόνια, θα παραιτηθεί από τα καθήκοντά του στα τέλη του 2018. Η Premier League αποφάσισε να χωρίσει το ρόλο του με την Ντάινατζ να αναλαμβάνει ως διευθύνουσα σύμβουλος.