Στους δρόμους βγήκαν τη Δευτέρα οι Κερκυραίοι απαιτώντας λύση για τα σκουπίδια. Με κεντρικό σύνθημα «Φτάνει πια.. τέλος στα σκουπίδια, η υγεία μας πάνω από όλα - Βρείτε λύση» πραγματοποίησαν ειρηνική πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της πόλης και κρατώντας πανό στα χέρια και φωνάζοντας συνθήματα έφτασαν στο κτίριο τους δημαρχείου στο Μαράσλειο, όπου υπήρχε ισχυρή αστυνομική δύναμη.

Εκπρόσωποι της κινητοποίησης συναντήθηκαν με το δήμαρχο Κέρκυρας, Κώστα Νικολούζο, ζητώντας απαντήσεις για την κατάσταση, στην οποία έχει περιέλθει το νησί, και τις μελλοντικές κινήσεις του δήμου για την επίλυση του προβλήματος.

Επίσης, το απόγευμα αναμένεται να πραγματοποιηθεί πορεία από τους κατοίκους της βόρειας Κέρκυρας, μεταξύ Ρόδας και Αχαράβης, οι οποίοι θα διαμαρτυρηθούν για τα «βουνά» των απορριμμάτων που «πνίγουν» την περιοχή τους.

Στη νότια Κέρκυρα συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των κατοίκων της Λευκίμμης, οι οποίοι αντιδρούν στη λειτουργία ΧΥΤΑ στην περιοχή τους και τη συνεχή παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων. Την Κυριακή το βράδυ, για ακόμη μία φορά, οι κάτοικοι της νότιας Κέρκυρας βγήκαν στους δρόμους και πραγματοποίησαν δυναμικό συλλαλητήριο.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από