Συμπαρασύρεται η Κύπρος στη δίνη της προσφυγικής κρίσης, διερωτάται η γερμανική εφημερίδα σε άρθρο της με τίτλο «Κύπρος, μια νέα Λαμπεντούζα;».

Η FAZ επισημαίνει ότι «η κυπριακή κυβέρνηση σήμανε συναγερμό. Μόλις πρόσφατα ο πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης προειδοποίησε πως η χώρα του βρίσκεται υπό πίεση λόγω του αυξανόμενου αριθμού προσφύγων και μεταναστών που καταφθάνουν στη Μεγαλόνησο.

»Κατά κανόνα τα πλοία φθάνουν στο βόρειο τμήμα της Κύπρου και στη συνέχεια οι πρόσφυγες ζητούν άσυλο στον νότο, επιβεβαιώνουν αρχές ασφαλείας της Κύπρου και του Λιβάνου, προσθέτοντας ότι εκτός από Σύριους στα πλοία επιβαίνουν Παλαιστίνοι, Λιβανέζοι, ακόμα και Αφρικανοί.

»Παρατηρητές στο Λίβανο προειδοποιούν για παράπλευρη προσφυγική οδό. Την ίδια στιγμή οι κυπριακές αρχές ανησυχούν ότι πιθανή δραστική επιδείνωση της κατάστασης τόσο των σύριων προσφύγων, όσο και πολλών Λιβανέζων στο Λίβανο, ενδέχεται να τους εξωθήσει στην αναζήτηση καλύτερης τύχης στην Κύπρο.

»Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών Κωνσταντίνο Πετρίδη, τους πρώτους μήνες του έτους οι αιτήσεις χορήγησης ασύλου στη χώρα αυξήθηκαν κατά 55%, ξεπερνώντας συνολικά τις 4.000».

Πηγή: Deutche Welle

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από