Μέσω των Football Leaks, η Der Spiegel έφερε στο φως της δημοσιότητας ένα περιστατικό που αποκαλύπτει το μέγεθος της επιρροής του πασίγνωστου μάνατζερ, Πίνι Ζάχαβι, στη βελγική Μουσκρόν, λίγο πριν αυτή περάσει στα χέρια του Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ, ο οποίος βέβαια αποτελεί άμεσο συνεργάτη του Ισραηλινού ατζέντη.

Ο έλεγχος αυτός αντιτίθεται δε στους κανονισμούς της βελγικής ομοσπονδίας, η οποία το καλοκαίρι του 2016 θέσπισε κανονισμό με τον οποίο απαγόρευε σε οποιονδήποτε μάνατζερ να κατέχει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών σε επαγγελματική ομάδα της χώρας, εκτιμώντας ότι αυτό επιφέρει «σύγκρουση συμφερόντων». Αφορμή για αυτήν την αλλαγή βέβαια είχε αποτελέσει το γεγονός ότι η Μουσκρόν βρισκόταν στην ιδιοκτησία του Ισραηλινού μάνατζερ.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Το 2015 ο Ζάχαβι αγόρασε τη Μουσκρόν, μετατρέποντάς την εν συνεχεία σε ομάδα – δορυφόρο και στοχεύοντας εν γένει στο να εξυπηρετήσει δικά του συμφέροντα. Στο πλάι του μάλιστα βρισκόταν ο Σέρβος μάναζερ, Φάλι Ραμαντάνι, με το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας να απαριθμεί τους τρόπους με τους οποίους ασκούνταν αυτή η επιρροή. Στο χρονικό σημείο που έγινε η παραχώρηση της Μουσκρόν, δεν παραβιάστηκε κάποιος κανονισμός. Αργότερα όμως και συγκεκριμένα τον Ιανουάριο του 2016, ο Ισραηλινός υποχρεώθηκε να πουλήσει τις μετοχές του σε μια εταιρεία στη Μάλτα, εξαιτίας της αυτής της επικείμενης αλλαγής του κανονισμού.

Διαβάστε περισσότερα εδώ