Τις πρώτες του επαφές, με αυτούς που παίζουν καθοριστικό ρόλο στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα είχε ο πρώην πρόεδρος του κόμματος Βαγγέλης Μεϊμαράκης, στο Ελσίνκι, στο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, αφότου χρίστηκε επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου της ΝΔ.

Ο κ. Μεϊμαράκης συναντήθηκε και αντάλλαξε απόψεις για το ευρωπαϊκό παρόν και μέλλον, μεταξύ άλλων, με τον απερχόμενο πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, με τον νεοεκλεγέντα υποψήφιο πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μάνφρεντ Βέμπερ, με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι, με τον επικεφαλής διαπραγματευτή της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Brexit Μισέλ Μπαρνιέ και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Τζόζεφ Ντόουλ.

Ο κ. Μειμαράκης, σύμφωνα με πληροφορίες, εισέπραξε την απόλυτη αποδοχή των ευρωπαίων αξιωματούχων με τους οποίους, άλλωστε είχε μακρά συνεργασία και ως πρώην πρόεδρος της ελληνικής Βουλής, ως πρώην πρόεδρος της ΝΔ και ως ένας εκ των εκπροσώπων της χώρας μας στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

Οι ευρωπαίοι αξιωματούχοι διαμήνυσαν στον κ. Μεϊμαράκη την απόλυτη στήριξή τους στην υποψηφιότητά του για επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου της ΝΔ, και του δήλωσαν ότι τον περιμένουν στις Βρυξέλλες.

Συγκεκριμένα ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, αφού εξέφρασε στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη την ανησυχία του για την δύσκολη περίοδο που βιώνει το ευρωπαϊκό οικοδόμημα, του επισήμανε την ανάγκη συμμετοχής ανθρώπων με εμπειρία, σύνεση και τόλμη και τον καλωσόρισε στην ευρωπαϊκή οικογένεια.

Από την πλευρά τους ο Αντόνιο Ταγιάνι και ο Μισιέλ Μπαρινιέ χαρακτήρισαν την παρουσία Μεϊμαράκη στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι ιδιαίτερα θετική και του δήλωσαν με νόημα «σε περιμένουμε στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο σε λίγους μήνες».

Τέλος, ο νεοεκλεγείς υποψήφιος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για τη θέση του προέδρου του Κοινοβουλίου ζήτησε από τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη την στενή του συνεργασία για την κατάρτιση ενός προσχεδίου εκλογικού αγώνα ενόψει των ευρωεκλογών

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από