Μαθητές και εκπαιδευτικοί εισέβαλαν στο υπουργείο Παιδείας νωρίτερα, μετά τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιούσαν έξω από το κτίριο.

Ο λόγος της κινητοποίησης τους είναι το νόμο Γαβρόγλου και τις αλλαγές στην παιδεία. Στρέφονται κατά του νέου συστήματος για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Παρά το γεγονός πως η πλειοψηφία των μαθητών είχε αποχωρήσει από τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, κατόπιν συνεννόησης αντιπροσωπεία μαθητών, φοιτητών και αναπληρωτών εκπαιδευτικών αποφάσισαν να μπουν στο υπουργείο προκειμένου να κατατεθούν τα αιτήματα τους.

Τη στιγμή που η πόρτα άνοιξε, οι διαδηλωτές πραγματοποίησαν έφοδο, αιφνιδιάζοντας τις αστυνομικές δυνάμεις. Κατάφεραν να παραβιάσουν τα ρολά του υπουργείου, σηκώνοντάς και να εισβάλλουν στο εσωτερικό του κτιρίου.

Οι διαδηλωτές απαιτούσαν να μιλήσουν με τον αρμόδιο Υπουργό, μέχρι τη στιγμή που διαπίστωσαν ότι ο ίδιος δεν βρισκόταν στο γραφείο του, οπότε και αποχώρησαν.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με εντολή του Υπουργείου Παιδείας, το προσωπικό του υπουργείου είχε αποχωρήσει ήδη από τις 11:30 το πρωί της Παρασκευής από το κτίριο, εν όψει της συγκέντρωσης των μαθητών.

Διαβάστε επίσης

Διαμαρτυρία μαθητών-καθηγητών έξω από το Υπουργείο Παιδείας