Στα Τίρανα μεταβαίνει ο πατέρας του 35χρονου Κωνσταντίνα Κατσίφα για να παραλάβει τη σορό του γιου του, δέκα μέρες μετά τη δολοφονία του από ομάδα αλβανών κομάντο. Οι εισαγγελικές Αρχές της Αλβανίας, ειδοποίησαν τον Ιωάννη Κατσίφα να μεταβεί εκεί για την παραλαβή της σορού. Η απόφαση των εισαγγελικών Αρχών να παραδώσουν τη σορό του Κατσίφα στην οικογένειά του ώστε να γίνει η ταφή, αποδίδεται στην πίεση που λέγεται ότι άσκησε ο πρόεδρος της Αλβανίας Ιλίρ Μέτα.

Όπως είχε αναφέρει νωρίτερα το «epiruspost.gr», ο πρόεδρος της Αλβανίας Ιλίρ Μέτα, ανταποκρίθηκε άμεσα στην επιστολή που είχε απευθύνει ο πρόεδρος του Κόμματος της Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Βαγγέλης Ντούλες. Ο Βαγγέλης Ντούλες είχε αναδείξει την ανθρωπιστική διάσταση του θέματος σημειώνοντας την ανάγκη να παραδοθεί η σορός του Κωνσταντίνου Κατσίφα ώστε να γίνει η κηδεία του στους Βουλιαράτες.

είο του Προέδρου στην Γενική Εισαγγελία του Κράτους με την Γενική Εισαγγελέα Άρτα Μάρκου και με την συμμετοχή της Προϊστάμενης της Εισαγγελίας Ντονίκα Πρέλια.