Η διπλή δολοφονία τον Απρίλιο στον Στρόβολο της Λευκωσίας είχε συγκλονίσει τους πάντες. Η Ντίνα Στεργίου και ο καθηγητής Μαθηματικών Γιώργος Χατζηγεωργίου δολοφονήθηκαν ενώ το παιδί τους γλίτωσε την τελευταία στιγμή. Η ώρα της Δικαιοσύνης έφτασε για τους τέσσερις συλληφθέντες οι οποίοι, όμως, αλλάζουν τώρα ρότα.

Οι παραδοχές του Λοΐζου Τζιωνή άλλαξαν, όπως γνωστοποίησε την προηγούμενη Δευτέρα ο δικηγόρος του, Ανδρέας Αναστασίου. Ο φερόμενος ως εγκέφαλος του διπλού φονικού δεν παραδέχεται ούτε τον φόνο ούτε τη ληστεία ούτε την κατηγορία της απαγωγής του ανήλικου γιου του ζεύγους. Πρόκειται για σοβαρή ανατροπή στην υπόθεση, η εκδίκαση της οποίας θα συνεχιστεί στις 19 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με το philenews, o Τζιωνής είχε αρχικά δηλώσει παραδοχή στις επτά από τις οκτώ συνολικά κατηγορίες που αντιμετωπίζει και που αφορούν στα αδικήματα του φόνου εκ προμελέτης, της συνωμοσίας για φόνο, της συνωμοσίας για διάπραξη κακουργήματος, της ληστείας, της νυχτερινής διάρρηξης κατοικίας, της απαγωγής προσώπου με σκοπό τον κρυφό και άδικο περιορισμό και της μεταφοράς επιθετικών όπλων.

Ο 33χρονος είχε δηλώσει μη παραδοχή μόνο σε μια κατηγορία που αφορά στη διάρρηξη της κατοικίας του άτυχου ζεύγους, προβάλλοντας τον ισχυρισμό ότι δεν υπήρξε διάρρηξη διότι «ήταν ανοικτά».

Κατά τη σημερινή (Δευτέρα) ακροαματική διαδικασία ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας, ο 33χρονος ζήτησε, μέσω του δικηγόρου του, να αλλάξει την απάντηση που είχε δώσει αρχικά, δηλώνοντας μη παραδοχή σε όλες τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει.

Σε μια άλλη εξέλιξη, η Κατηγορούσα Αρχή ενημέρωσε σήμερα το δικαστήριο ότι αναστέλλει την ποινική δίωξη εναντίον και των τεσσάρων κατηγορουμένων όσον αφορά στην 3η κατηγορία της συνωμοσίας.

Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση έχουν κατηγορηθεί τέσσερα πρόσωπα. Πρόκειται για τον 33χρονο Λοΐζο Τζιωνή, τον 23χρονο ετεροθαλή αδελφό του Λευτέρη Σολωμού, την 21χρονη πρώην συμβία του Τζιωνή, Σάρα Σιάμς και τον 22χρονο Μάριο Χατζηξενοφώντος.

Οι τέσσερις κατηγορούμενοι μεταφέρθηκαν ξανά σήμερα στα δικαστήρια, ενώ η διαδικασία θα συνεχιστεί στις 19 Νοεμβρίου.

Η υπόθεση

Τα ξημερώματα της 19ης Απριλίου του 2017 η Ντίνα Στεργίου, υπάλληλος της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου και ο καθηγητής Μαθηματικών στην Αγγλική Σχολή Γιώργος Χατζηγεωργίου δολοφονήθηκαν άγρια μέσα στο σπίτι τους στο προάστιο Στρόβολος στη Λευκωσία.

Οι δράστες κατηγορήθηκαν ότι διέρρηξαν το σπίτι του ζευγαριού για να κλέψουν ένα χρηματοκιβώτιο και πως στην προσπάθειά τους να καλύψουν τα ίχνη τους, κλείδωσαν το 15χρονο γιο του ζευγαριού στο υπόγειο του σπιτιού και τον απείλησαν για να μην μιλήσει.

Το παιδί κατάφερε να δραπετεύσει από την αποθήκη και να βγει στη γειτονιά για να ζητήσει βοήθεια.

Λίγες μέρες μετά, η κυπριακή αστυνομία προχώρησε σε τέσσερις συλλήψεις.