Καταγγελίες για το Αττικό Νοσοκομείο στο Χαϊδάρι έκανε η ΠΟΕΔΗΝ.

Η εμφανής έλλειψη κονδυλίων στο Αττικό Νοσοκομείο, ένα από τα μεγαλύτερα Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία της χώρας, θέτει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές ασθενών σύμφωνα με ανακοίνωση της Ομοσπονδία.

Πληθώρα ασθενών καταγγέλλουν ότι δεν υπάρχουν χημειοθεραπευτικά φάρμακα, γεγονός που οδηγεί στην αναβολή των προγραμματισμένων ραντεβού για χημειοθεραπείες. Από τις καταγγελίες επιβεβαιώνεται η ταλαιπωρία των ασθενών, οι οποίοι αναγκάζονται να πηγαινοέρχονται  στο Νοσοκομείο για τις θεραπείες.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, ο μαγνητικός τομογράφος είναι εδώ και τρία χρόνια χαλασμένος, με αποτέλεσμα οι ασθενείς να είναι αναγκασμένοι να πηγαίνουν είτε σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα είτε σε άλλα νοσοκομεία για να κάνουν την εξέταση. «Δεν υπάρχουν χρήματα στο Νοσοκομείο για την επισκευή ή την αντικατάστασή του. Πολλές φορές για λίγα ευρώ και οι αξονικοί τομογράφοι είναι εκτός λειτουργίας λόγω βλάβης» αναφέρει. Εκτός από αυτά, η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει ότι και ο  στεφανιογράφος είναι χαλασμένος εδώ και δέκα ημέρες, με αποτέλεσμα να μη λειτουργεί το αιμοδυναμικό εργαστήριο.

Εκτός από τα τεχνικά προβλήματα που δεν επιλύονται, οι ασθενείς επιβαρύνονται και με πολύωρη αναμονή στο Τμήμα των Επειγόντων Περιστατικών.

«Περιμένουν πάνω από οκτώ ώρες για να εξυπηρετηθούν. Μεγάλες είναι οι ελλείψεις σε ιατρικό, νοσηλευτικό προσωπικό και τραυματιοφορείς. Οι κενές οργανικές θέσεις σε νοσηλευτικό προσωπικό είναι 40% και υπάρχουν μόνο τέσσερις τραυματιοφορείς στη βάρδια για να εξυπηρετήσουν όλους τους ασθενείς (έκτακτα περιστατικά, νοσηλευόμενους). Οι εισαγωγές σε κάθε εφημερία είναι πάνω από 200 ασθενείς. Την επόμενη κάθε εφημερίας το Αττικό γεμίζει ράντζα στους διαδρόμους. Αναπτύσσονται πάνω από 100 ράντζα κάθε φορά, τα οποία δίνονται ως κενές κλίνες στην εφημερία».