Αντικείμενο μήκους 22 μέτρων εντοπίστηκε στον βυθό, κοντά στο σημείο όπου εκτιμάται πως συνετρίβη το αεροσκάφος της Lion Air με 189 επιβαίνοντες, δήλωσε αξιωματικός του ινδονησιακού Πολεμικού Ναυτικού.

«Χθες βράδυ βρήκαμε ένα αρκετά μεγάλο αντικείμενο», εξήγησε ο πλοίαρχος Χάρις Τζόκο Νουγκρόχο μιλώντας σε ινδονησιακό τηλεοπτικό δίκτυο από το πλοίο KRI Rigel.

Οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας έχασαν κάθε επαφή και το στίγμα του Μπόινγκ, που είχε απογειωθεί τη Δευτέρα από την Τζακάρτα για μια ωριαία πτήση προς την Πανγκάλ Πινάν, 13 λεπτά μετά την αναχώρησή του.

Οι αρχές θεωρούν ότι δεν επέζησε κανείς από τους επιβαίνοντες.

Σύμφωνα με τον Νουγκρόχο, το ινδονησιακό ΠΝ χρησιμοποιεί έναν ηχοβολιστή πλευρικής σάρωσης για να εξακριβώσει εάν πράγματι πρόκειται για τμήμα της ατράκτου του αεροσκάφους. Θα προσεγγίσουν επίσης το αντικείμενο αυτό δύτες του ΠΝ, συμπλήρωσε ο πλοίαρχος.

Το Rigel συμμετέχει στις έρευνες, που συνεχίζονται, πλέοντας σε μια θαλάσσια περιοχή που απέχει πέντε ναυτικά μίλια από το σημείο όπου υπήρξε η τελευταία επαφή με το χαμένο αεροσκάφος.