Ο μεγάλος ηττημένος της εκλογικής αναμέτρησης για την προεδρία της Βραζιλίας, ο αριστερός Φερνάντου Αντάτζι, ευχήθηκε τελικά καλή τύχη στον Ζαϊχ Μπολσονάρου μέσω Twitter, την επομένη της νίκης του.

«Πρόεδε Ζαΐχ Μπολσονάρου, σας εύχομαι να επιτύχετε. Η χώρα μας αξίζει το καλύτερο. Γράφω αυτό το μήνυμα σήμερα με ελαφριά καρδιά, με ειλικρίνεια, ώστε να προκύψει το καλύτερο για όλους μας. Καλή τύχη», έγραψε ο υποψήφιος του Κόμματος Εργαζομένων (PT) έπειτα από μια τεταμένη προεκλογική εκστρατεία.

Στην ομιλία του μετά την αποτυχία του να εκλεγεί πρόεδρος το βράδυ της Κυριακής, ο Αντάτζι δεν είχε αναφέρει το όνομα του Ζαΐχ Μπολσονάρου, αφού εξασφάλισε το 45% των ψήφων έναντι 55% του ακροδεξιού κοινοβουλευτικού.

Ο Αντάτζι έσπασε με αυτόν τον τρόπο το «πρωτόκολλο» που θέλει τον ηττημένο στη Βραζιλία να τηλεφωνεί στον εκλεγέντα πρόεδρο για τον συγχαρεί το βράδυ της εκλογής του.

Στο μεταξύ, το πρώτο ταξίδι στο εξωτερικό του νεοεκλεγέντος προέδρου της Βραζιλίας θα είναι στη Χιλή, δήλωσε σήμερα στο πρακτορείο Ρόιτερς ο μελλοντικός επικεφαλής του επιτελείου του.

Ο Ζαϊχ Μπολσονάρου συμφώνησε με τον πρόεδρο της Χιλής Σεμπαστιάν Πινιέρα να κάνει το ταξίδι αυτό μόλις αναρρώσει πλήρως από την επίθεση με μαχαίρι που δέχθηκε στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, σύμφωνα με τον γερουσιαστή Όνιξ Λορεντσόνι, ο οποίος εποπτεύει τις διαδικασίες της μεταβατικής περιόδου στη Βραζιλία