Με ένα μικρό απρόοπτο ολοκληρώθηκε η μαθητική παρέλαση για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στην Αθήνα.

Στην παρέλαση συμμετείχαν όλα τα σχολεία της Α΄ Αθηνών (δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια), με τον σημαιοφόρο τους και πέντε παραστάτες το καθένα, η μπάντα της Αστυνομίας, η φιλαρμονική της Κέρκυρας, η ομάδα των Special Olympics, καθώς επίσης και οι πρόσκοποι.

Κατά τη διάρκεια της παρέλασης μία γυναίκα κρατώντας μία σημαία με τον ήλιο της Βεργίνας, κατάφερε να μπει ανάμεσα στα σχολεία και να παρέλασεο μαζί τους, σταματώντας μπροστά από την εξέδρα των επισήμων, φωνάζοντας συνθήματα.

Η παρέλαση ουσιαστικά διακόπηκε, με την γυναίκα κοιτά τους επισήμους.Ένας άνδρας φαίνεται να κατευθύνεται στο σημείο και να την απομακρύνει.

Η γυναίκα συνεχίζει να παρελαύνει αλλά με πλάτη στους υπόλοιπους, έχοντας ουσιαστικά το βλέμμα της ακόμη στους επισήμους.

Ακούγεται μάλιστα να φωνάζει «προδότη, ντροπή σου», χωρίς να είναι βέβαιο αν το έλεγε στους επισήμους ή στον άνδρα που την απομάκρυνε.

Λίγο πριν από την έναρξη της παρέλασης, κατατέθηκαν στεφάνια στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, εκ μέρους της πολιτικής, πολιτειακής και στρατιωτικής ηγεσία της χώρας, έγινε η ανάκρουση του εθνικού ύμνου και εκ μέρους της κυβέρνησης, ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου, επιθεώρησε το στρατιωτικό άγημα.