Σε πρόωρη εξόφληση ποσού ύψους 70 εκατ. ευρώ, από ομολογίες της (Senior Notes) συνολικής αξίας 345 εκατ. ευρώ (με τοκομερίδιο 10%) που λήγουν το 2021, προχωρά η μητρική εταιρεία της Wind Ελλάς, Crystal Almond Sarl.

Η συναλλαγή θα πραγματοποιηθεί την 1η Νοεμβρίου 2018, σε τιμή που θα ανέλθει στο 107,5% του αρχικού κεφαλαίου.

Στόχος είναι η περαιτέρω βελτιστοποίηση της κεφαλαιακής διάρθρωσης του ομίλου και η μείωση του κόστους δανεισμού του.

Έπειτα από τη μερική αυτή εξόφληση, το ανεξόφλητο αρχικό ποσό των ομολογιών της Wind Ελλάς θα αντιστοιχεί σε 275 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με πηγές της εταιρείας, η ολοκλήρωση της συναλλαγής θα ενισχύσει τη συνολική θετική χρηματοοικονομική εικόνα της Wind, καθώς η εταιρεία έχει ήδη καταγράψει 10 συνεχόμενα τρίμηνα ανάπτυξης, έχοντας θετικό πρόσημο σε κινητή και σταθερή τηλεφωνία.

Μετά και την επιτυχημένη είσοδο της Wind στην αγορά της συνδρομητικής τηλεόρασης με την πλατφόρμα WIND VISION, η εταιρεία συνεχίζει τις επενδύσεις της σε δίκτυα νέας γενιάς (4G, 4G+, οπτικές ίνες).

Η διοίκηση της Wind, επιδιώκει να ενισχύσει ακόμα περισσότερο τις υπηρεσίες σύγκλισης (σταθερή-κινητή τηλεφωνία, Ίντερνετ και τηλεοπτικό περιεχόμενο), προκειμένου να συνεχιστεί για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η άνοδος όλων των οικονομικών δεικτών της εταιρείας.